Criteriul National

Contraofensivă ucraineană funcționează: Mai multe localități mici recucerite la est de Harkiv, lângă Mariuopol sau Șumi

Contraofensivă ucraineană funcționează: Mai multe localități mici recucerite la est de Harkiv, lângă Mariuopol sau Șumi
martie 27
06:30 2022

Un contraatac ucrainean care a început vineri la est de orașul Harkiv a dus la recucerirea mai multor sate, potrivit administratorului regional.

Contraofensiva UcainaFoto: mil.gov.ua

CNN a geolocalizat și a verificat un videoclip care arată trupele ucrainene care controlează Vilhivka, una dintre așezările care se află la aproximativ 32 de kilometri de granița cu Rusia în nord-estul Ucrainei.

Oleg Sinegubov, administratorul regional Harkiv, a declarat că o serie de sate din jurul Malaia Rogan au fost reluate de forțele ucrainene. Satele se află la aproximativ 20 de kilometri de centrul Harkiv, care a fost aproape încercuit de forțele ruse din primele săptămâni ale invaziei.

Un videoclip suplimentar, publicat sâmbătă pe Telegram, arată un schimb de focuri intens între forțele ucrainene – inclusiv membri ai batalionului Azov – și forțele ruse în satul Vilhivka. Batalionul Azov a început ca o miliție ultra-naționalistă în estul Ucrainei și de atunci a fost absorbit de armata ucraineană.

În videoclip, se vede cum luptele dintre forțele ruse și ucrainene se desfășoară printre casele și curțile satului. La un moment dat, trupele ucrainene se îndreaptă spre școala din sat, unde forțele ruse par să fie ascunse.

Soldatul care a încărcat videoclipul pe Telegram susține că batalionul Azov a ucis „aproximativ 70 de militari, a distrus o serie de vehicule militare rusești și a luat prizonieri 27 de soldați ruși. În videoclipul editat, un număr de soldați ruși aparent capturați sunt văzuți legați la ochi, iar unii sunt dezbrăcați de majoritatea hainelor.

Ei sunt văzuți în videoclip fiind înghesuiți în spatele mașinilor și camioanelor și alungați de membrii batalionului. Unii sunt vădit răniți.

Contraatacuri ucrainene de succes

Succesul forțelor ucrainene din jurul Harkivului a fost oglindit mai la nord, lângă orașul Șumi, unde trupele ucrainene au eliberat o serie de așezări, potrivit verificărilor CNN.

Forțele ucrainene au recâștigat controlul asupra orașului Trostianeț din nord-estul Ucrainei, unde luptele cu soldații ruși au fost încrâncenate, a anunțat sâmbătă Ministerul ucrainean al Apărării, potrivit AFP.

Un contraatac separat în sud, la aproximativ 103 kilometri nord-vest de Mariupol, a dus, de asemenea, la eliberarea a două sate de forțele ruse, potrivit administrației militare regionale Zaporojia.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul