Criteriul National

Contribuţiile către stat în scădere treptată

Contribuţiile către stat în scădere treptată
martie 28
20:42 2015
  Ministerul Finanţelor Publice a publica pe sait-ul oficial că, începând din 2016, cele două Coduri Fiscale au fost aprobate de către Guvernul României. Astfel, cele două aduc cu ele scăderi importante pentru impoyite şi taxe.
Prin  cele două acte normative se prevede reducerea TVA-ului de la 24% la  20% din 2016 şi de la 20% la 18% începând cu 1 inurie 2018. Anul e urmează va aduce cu sine şi scăderea TVA pentru produsele alimentare de bază, de la 24% la 9%. Îmbucurător este faptul că o reducere va fi aplicată chiar de anul acesta, dar mai marii de la finanţe încă nu au decis la ce. Semnul de întrebare planează întrecota standard şi reducerea TVA pentru produsele de bază.

De asemenea, din 2018 vor începe să scadă şi contribuţiile pentru asigurările sociale. Scăderea se va face de la 10.5% la 7.5% la angajat, iar pentru angajator de la 15.8% la 13.5%. Nici domeniul construcţiilor nu rămâne pe dinafară, noul Cod Fiscal eliminând impozitul aferent pentru fiecare amplasament ridicat. Alături de aceast domeniu, vizat este şi impozitul pe dividente, ambele intrând în vigoare cu 1 ianuarie 2016. Domeniul carburanţilor va fi şi el „resuscitat”,  accizele scăzând tot de anul viitor cu un procentaj cuprins între 16%-20%.

Administraţiile locale vor beneficia şi ele de această scădere a impozitelor, fiind nevoite să reducă contribuţile localnicilor la bugetul local. Totodată, împozitul pentru microîntreprinderi va fi şi el modificat, iar clădirile vor fi impozitate după destinaţia lor şi nu după forma juridică pe care o deţine proprietarul. O nouă prevedere se referă şi la cota unică, ce din 2019 va scădea cu 2 procente. Proiectele celor două Coduri Fiscale au fost transmise Parlamentului, Senatul fiind prima Cameră sesizată.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo