Criteriul National

Contribuţiile către stat în scădere treptată

Contribuţiile către stat în scădere treptată
martie 28
20:42 2015
  Ministerul Finanţelor Publice a publica pe sait-ul oficial că, începând din 2016, cele două Coduri Fiscale au fost aprobate de către Guvernul României. Astfel, cele două aduc cu ele scăderi importante pentru impoyite şi taxe.
Prin  cele două acte normative se prevede reducerea TVA-ului de la 24% la  20% din 2016 şi de la 20% la 18% începând cu 1 inurie 2018. Anul e urmează va aduce cu sine şi scăderea TVA pentru produsele alimentare de bază, de la 24% la 9%. Îmbucurător este faptul că o reducere va fi aplicată chiar de anul acesta, dar mai marii de la finanţe încă nu au decis la ce. Semnul de întrebare planează întrecota standard şi reducerea TVA pentru produsele de bază.

De asemenea, din 2018 vor începe să scadă şi contribuţiile pentru asigurările sociale. Scăderea se va face de la 10.5% la 7.5% la angajat, iar pentru angajator de la 15.8% la 13.5%. Nici domeniul construcţiilor nu rămâne pe dinafară, noul Cod Fiscal eliminând impozitul aferent pentru fiecare amplasament ridicat. Alături de aceast domeniu, vizat este şi impozitul pe dividente, ambele intrând în vigoare cu 1 ianuarie 2016. Domeniul carburanţilor va fi şi el „resuscitat”,  accizele scăzând tot de anul viitor cu un procentaj cuprins între 16%-20%.

Administraţiile locale vor beneficia şi ele de această scădere a impozitelor, fiind nevoite să reducă contribuţile localnicilor la bugetul local. Totodată, împozitul pentru microîntreprinderi va fi şi el modificat, iar clădirile vor fi impozitate după destinaţia lor şi nu după forma juridică pe care o deţine proprietarul. O nouă prevedere se referă şi la cota unică, ce din 2019 va scădea cu 2 procente. Proiectele celor două Coduri Fiscale au fost transmise Parlamentului, Senatul fiind prima Cameră sesizată.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo