Criteriul National

Controversata majorare a pensiilor – un subiect de dezbatere ce pare să ajungă din urmă longevivul caz Elodia sau măcar Dincă

Controversata majorare a pensiilor – un subiect de dezbatere ce pare să ajungă din urmă longevivul caz Elodia sau măcar Dincă
februarie 20
14:39 2020

received_270876400551943

În ultimele luni, pe toate canalele media se dezbate o temă foarte importantă: majorarea pensiilor şi salariilor normale pe de o parte, şi tăierea pensiilor speciale pe de alta. Şi după cum decurge dezbaterea asta, tinde să ajungă din urmă subiectul Elodia – unul bine regizat de un oltenaş isteţ, care ţinea românaşii cu sufletul la gură în fiecare zi. De parcă televiziunea poate da un verdict. A ajuns DD şi la pârnaie pentru că a profitat de ignoranţa şi naivitatea oamenilor? A ajuns. Ei şi? Mare pagubă. S-a mai odihnit puţin…
Dar să revenim la pensiile noastre. Păcat că termenul este 1 septembrie 2020, dar poţi să ştii ce se mai întâmplă între timp? La cât sunt de imprevizibili guvernanţii noştri de azi, ne putem aştepta la orice. Oricum, până una-alta, cei de la putere susţin că n-au bani pentru majorarea pensiilor, dar nu se ating de pensiile speciale – doar sunt şi ei în joc, nu?!- , iar cei din opoziţie susţin respectarea legii pentru a-şi recâştiga capitalul politic pierdut, desigur.
Adevărul este că puterea, oricare ar fi ea, odată văzută cu sacii în căruţă, nu urmăreşte altceva decât să-şi conserve propriile drepturi, ci nu este interesată de situaţia omului de rând ce trăieşte de azi pe mâine. Nenorocirea este, însă, alta. Trâmbiţata majorarea a aruncat preţurile în aer.
Cât priveşte paparazzi nu le ducem noi grija. Dacă nu au un subiect la îndemână, găsesc urgent soluţia, că doar pentru asta sunt plătiţi. La o adică, inventează, sau dacă află un caz, ceva, fac din ţânţar armăsar, în aşa fel încât să atingă audienţa ţintă şi să o ţină ridicată prin detalii picante de ultimă oră etc. Nu-i învăţăm noi meserie…
Şi înclin să cred că acel caz ELODIA, care a ţinut publicul cu sufletul la gură atâta timp, este copil de ţâţă pe lângă cele aduse pe sticlă zilnic astăzi de televiziunile noastre comerciale. Ce-i drept, între timp au evoluat, nu?!
Scuze pentru digresiune. Ce voiam să spun este că a ajuns la suprasaturaţie dezbaterea salarii, pensii, dar poţi să ştii ce se mai întâmplă? Au făcut ei blat PSD-iştii cu PNL-iştii ca să treacă hopul, dar să nu uităm că fiecare luptă pentru ciolan. Şi cum PSD-iştii abia l-au scăpat dintre măsele, greu de crezut că vor pleca fruntea şi nu vor lupta să şi-l recapete.
PNL-iştii, pe de altă parte, aflându-se în minoritate în parlament, se bat cu morile de vânt, încercând să convingă populaţia, care şi aşa se află la limita subzistenţei, că nu nu au de unde să mărească pensiile şi salariile. Mărirea pensiilor cu 40%,, promisă de un PSD aflat cu un picior în groapă, a avut un singur scop: recâştigarea electoratului, în fapt, nefiind una sustenabilă.
Ce se va mai întâmpla, vom trăi şi vom vedea.

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul