Criteriul National

Convorbiri utile

Convorbiri utile
august 08
16:01 2016
 Meseria de „a conduce oameni „
 
Great-Job-300x265
 
    Cu toţii am declarat „oficial” că ne delimităm de „conducătorul iubit ” , dar am rămas setaţi pe dorinţa de„a fi şefi”. Aşa se explică, într-un fel, „invazia” de Preşedinţi şi Directori, începând de la Asociaţia de proprietari şi până Sus. Fiecare vrea sa aibă subordonaţi !
   După cum merg treburile în toate sectoarele societăţii, eşti înclinat să crezi ca- România de Azi -ar fi  condusă numai de astfel de „şefi”, apăruţi ca ciupercile după ploaie. 
 
   Mulţi vor spune : Cine vorbeşte, unul care nu poate să ajungă şi el sef !
 
     Cu astfel de gânduri majoritare ne îndepărtăm de la REALITATE şi rămânem „cum alţii au stabilit”, directori şi preşedinţi fără portofoliu şi mai săraci ca ieri !
 
    „A conduce treburile societăţii” , adica a dirija activitatea şi soarta a mai mult de doi oameni, este o MESERIE care trebuie învăţată de cei care au aptitudini .
„A învăţa” aceasta „meserie” presupune :
-cunoştinţe multe şi bine înâelese;
 -câţiva ani de „UCENICIE” lângă Profesori adevăraâi, nu lângă doctori sfertodocţi;
 -moralitate: fără invidie şi egoism, capabil de a servi pe cei pe care-i conduci.
   Câţi dintre cei care conduc destinele oamenilor îndeplinesc cerinţele de bun simţ, printre care şi cele enunţate ?
   Cu certitudine că , pentru fiecare caz concret, oricare dintre noi va da răspunsul corect la această întrebare. E suficient numai atât ?
   E doar un început pe drumul cel bun. 
Vom avea „conducătorii ” la care visam numai dacă vom şti să votăm ,la alegerile parlamentare, conform cu realitatea, ţi nu influenţaţi de aspectele exterioare şi promisiuni deşarte.
 
Haideţi să arătăm că ştim să ne alegem conducătorii destinelor noastre ! 
Sursa foto dibette.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo