Criteriul National

Convorbiri utile

Convorbiri utile
august 08
16:01 2016
 Meseria de „a conduce oameni „
 
Great-Job-300x265
 
    Cu toţii am declarat „oficial” că ne delimităm de „conducătorul iubit ” , dar am rămas setaţi pe dorinţa de„a fi şefi”. Aşa se explică, într-un fel, „invazia” de Preşedinţi şi Directori, începând de la Asociaţia de proprietari şi până Sus. Fiecare vrea sa aibă subordonaţi !
   După cum merg treburile în toate sectoarele societăţii, eşti înclinat să crezi ca- România de Azi -ar fi  condusă numai de astfel de „şefi”, apăruţi ca ciupercile după ploaie. 
 
   Mulţi vor spune : Cine vorbeşte, unul care nu poate să ajungă şi el sef !
 
     Cu astfel de gânduri majoritare ne îndepărtăm de la REALITATE şi rămânem „cum alţii au stabilit”, directori şi preşedinţi fără portofoliu şi mai săraci ca ieri !
 
    „A conduce treburile societăţii” , adica a dirija activitatea şi soarta a mai mult de doi oameni, este o MESERIE care trebuie învăţată de cei care au aptitudini .
„A învăţa” aceasta „meserie” presupune :
-cunoştinţe multe şi bine înâelese;
 -câţiva ani de „UCENICIE” lângă Profesori adevăraâi, nu lângă doctori sfertodocţi;
 -moralitate: fără invidie şi egoism, capabil de a servi pe cei pe care-i conduci.
   Câţi dintre cei care conduc destinele oamenilor îndeplinesc cerinţele de bun simţ, printre care şi cele enunţate ?
   Cu certitudine că , pentru fiecare caz concret, oricare dintre noi va da răspunsul corect la această întrebare. E suficient numai atât ?
   E doar un început pe drumul cel bun. 
Vom avea „conducătorii ” la care visam numai dacă vom şti să votăm ,la alegerile parlamentare, conform cu realitatea, ţi nu influenţaţi de aspectele exterioare şi promisiuni deşarte.
 
Haideţi să arătăm că ştim să ne alegem conducătorii destinelor noastre ! 
Sursa foto dibette.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo