Criteriul National

COOL SUMMER SCHOOL Constanta

iunie 20
09:19 2016

“ Ce vrei sa te faci cand vei fi mare ?”

“Doctolita”

De fapt, copii nostrii trebuie sa aleaga ce urmeaza sa faca timp de minimum 8 ore pe zi, in urmatorii 40-50 de ani. Din acest motiv parintii se simt tot mai responsabili, cu atat mai mult cu cat ei s-au confruntat cu realitatea din piata muncii cunoscand mai bine provocarile: concedierea, cautarea unui loc de munca, schimbarea profesiei sau a locului de munca.

Alegerea profesiei este cu atat mai dificila cu cat sistemul educativ romanesc pune accent mai mult pe teorie decat pe experienta, vocatie sau talent.

Stock Photo

Adolescentii nostrii sunt bombardati astazi cu foarte multe informatii fara sa treaca prin filtrul unui adult ( parinti, educatori, consilieri ) de aici si abordarile fanteziste, tentatiile si tatonarile nesigure referitoare la alegerea carierei.

“Si atunci ce ma fac cu el sau cu ea ?”

COOL SUMMER SCHOOL este un proiect prin care ne propunem sa ii ajutam pe adolescenti sa se descopere, sa afle care le sunt interesele, talentele si ce profesie li se potriveste.

Va invitam, in egala masura, parinti si adolescenti sa participati la activitatile noastre, individuale si de grup, prin care vom gasi directii vocationale, dar si metode de sincronizare a programului suprasolicitat al parintilor cu lumea framantata a adolescentilor.

Inscrieri la : Patronatul IMM Constanta, Bd Mamaia, nr 186

Telefon : 0241.554.388

E-mail : patronat@cttc.ro

pimm.constanta@gmail.com

Coordonator : Nicoleta Milea

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andrei Chivu

Andrei Chivu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo