Criteriul National

Copii si dorința de puritate sufletească CONTRA-EDITORIAL

Copii si dorința de puritate sufletească CONTRA-EDITORIAL
mai 31
23:10 2016

Motto

„De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți intra în Împărăția Cerurilor” (Matei 18, 3)

suflet_8d1f1fd15e

Copilărie,inocență,puritate sufletească…

Dintru început,aș dori să nu credeți că aceste virtuți ar fi scoase din context sau mi-aș fi permis să vă plictisesc cu ceva desprins din fel de fel de învațături!

Sau să vă închipuiţi că aș veni în fața dumneavoastră cu o sumă de idei,concepte frumos ambalate cu care să fac bravadă,ca și cum le-aș fi găsit în tratate,manuale sau în fel și fel de cărți.

Intenționez prin acest material să fiu deschis și sincer,deoarece în asemenea manieră se poate depăși orice fel de „înalțări de ziduri”,o reală problemă a societății actuale ce pe zi ce trece devine tot mai îndepărtată,străină și chiar insensibilă ca să nu încerce să comunice cu… sinele său interior-cu sufletul!

Să nu credeți că aș exagera sau mai rău,că aș fi vreun „nou” mistic ce caută notorietate sau atenție!Dar,pe cât de vastă și plină de înțelesuri este această temă,raportul de interes este cumva invers proporțional cu numărul celor care vor,simt că sunt asemenea copiilor! Iar,din acest moment să nu îndrăzniți sa vă imaginați că aș avea ceva de reproșat!Sau că ar fi ceva de domeniul supra-naturalului…

Odată lămurite aceste aspecte,mă declar împăcat cu ideea conform căreia „intrarea în Împărăția Cerurilor” ne stă oricum  la îndemână și nu e ceva utopic sau expirat!

Ca să continuați,vă propun să priviți și să observați un zambet autentic de copil.Suma de stări,capacitatea de vă transpune din punct de vedere energetic într-o sferă superioară vă va învălui!

Bineînțeles că ceva în interiorul fiecăruia dintre dumneavoastră are acea capacitate de a „fi mișcat”. Iar,dacă tot îmi acordați credit până la capăt,mi-aș permite să vă întreb dacă nu cumva aceste stări primordiale,hărăzite fiecăruia dintre noi de către Dumnezeu se află adânc înrădăcinate în strafundul nostru?

Suntem deplin conștienți că avem darul cel mai de preţ ,de origine divină-sufletul nemuritor . Iar fără aceste adevărate resorturi ce se armonizează dar se și estompează,existența ar fi intr-adevăr o trecere și un tumultul  prin această „Vale a Plângerii”!

Dar,din moment ce fiecare dintre noi posedă dreptul la liberă alegere,peregrinarea poate suferi modificări cu anumite episoade serene sau mai puțin prietenoase ce ne dau posibilitatea de a evolua.

Însă,mu trebuie uitat faptul că în ADN-ul sufletesc,pe lângă voință și liber-arbitru există o permanentă luptă între partea rațională și cea emoțională.

Printre picături, există fel de fel de momente în care ne găsim și chiar ajungem să înțelegem,fără a mai căuta răspunsuri la întrebările ce le considerăm pe bună dreptate importante.

Și practic, nu facem decât să rezonam cu starea pruncilor,a copiilor cu acea neprihănire ce pentru mulți pare ceva demult stins,pierdut sau uitat.Dar toate acestea,să nu credeți că s-ar obținede la sine,automat,numai dacă am avea o preocupare pasageră (sau permanentă).

Departe de tot acest tumult al vieții cotidiene,poate că pe prea puțini ar mai avea vreo preocupare față de aceste mecanisme de punere în valoare a virtuţilor sufletești.Poate că și de aceea se explică faptul că multora nu li se pare deloc atractiv de a fi asemenea pruncilor în ceea ce privește bunatatea, candoarea,ținerea de minte a răului și multe altele.

Little-Angel-Wallpaper-angels-8047805-1024-768-1-920x690

Cu siguranţă că și din acest motiv, Împărăția Cerurilor ni se pare multora dintre noi o realitate foarte îndepărtată, poate chiar de neatins,asemeni gingășiei și purității copiilor.

Dar,măcar de azi înainte avem această posibilitate de a deveni și a reveni la starea inițială,oferită în dar de Creator!

Copilărie, inocență, puritate sufletească…

Sursa foto : http:// google.com,www.amd-cj.ro

Prof.Dr.Daniel Mihai.CNA Regina Maria Constanţa , redactor șef al ziarului Criteriul Național

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo