Criteriul National

Coreea de Nord sfidează lumea şi promite consolidarea arsenalului său nuclear

Coreea de Nord sfidează lumea şi promite consolidarea arsenalului său nuclear
mai 10
08:45 2016

Regimul nord -coreean a reușit să miniaturize focoasele nucleare , care se pot arma acum cu rachete balistice  a declarat liderul Kim Jong-Un .

kim jong Un

Coreea de Nord a lăudat miercuri prin vocea liderului său Kim Jong-un reuşita în miniaturizarea focoaselor termonucleare care pot fi montate pe rachete balistice, după aproape două luni după anunțarea testul său nuclear al patrulea efectuat pe 6 ianuarie.

„Acest lucru poate fi numit un adevărat factor de descurajare nucleară”, a declarat dictatorul nord-coreean, la o întâlnire cu experți nucleari, în conformitate cu observațiile raportate de agenția oficială de știri KCNA. El a adaugat: „De-a lungul forței noastre de lovituri nucleare crește, capacitatea noastră de a descuraja agresiunea și războiul nuclear este în creștere.”

Phenianul a anunțat în mod repetat, să fie în măsură să miniaturize focoase nucleare, dar Kim Jong-un nu a făcut-o singur. Planul este unul dintre cele mai represiv din lume. Iar dovada ultimului său test nuclear a fost un test de hidrogen bombă, mult mai puternică decât bomba atomică obișnuită.

Rodong Sinmum a publicat o fotografie a lui Kim Jong-o poză în ziarul partidului unic de la putere din Coreea de Nord-  ce apare în fața unui obiect metalic sferic.

„Suficient timp a trecut pentru a exista o posibilitate reală pe care Coreea de Nord a miniaturizat o mașină care poate fi montat pe o rachete balistice”, a condus Melissa Hanham, un specialist în programul de Nord arme coreeană de distrugere în masă, la Institutul Middlebury pentru studii internaționale. „Nu pot să spun că ar fi în măsură să conducă această mare rachetă, sau ceea ce ar fi domeniul de aplicare al acesteia, dar cererea lor nu pot fi respinsă ca lăudăroșenie”, a spus ea.

Experții sunt împărțiţi şi rezervaţi cu privire la capacitățile de miniaturizare a Coreei de Nord. Dar, serviciile secrete americane și sud-coreean au simțit că progresul a fost aparent rapid. Acest lucru este important, deoarece în cazul în care s-a dovedit că statul Coreea de Nord are un mic arsenal de arme nucleare, capacitatea sa de a le transporta cu precizie la o ţintă aleasă a fost pusă sub semnul întrebării.

rachete-620x400

Cu toate acestea, mulți experți nu cred că tocmai Coreea de Nord va lansa un atac nuclear de orice fel, considerând că ar fi o sinucidere, având în vedere superioritatea covârșitoare a tehnologiei americane. „Ceea ce domnul Kim ar trebui să ia în considerare în contextul limbajului  belicos utilizat anual de cei din Nord, se leagă în special în urma sancțiunilor ONU”, adaugă Melissa Hanham. „Cu comentariile și fotografiile sale, mesajul este foarte clar:” Avem bomba nucleară și trebuie să ne respectăm „.

Tensiunea este la apogeu în peninsula coreeană, deoarece testul nuclear a urmat la 6 februarie de o lansare de rachete pe scară largă şi a fost privit ca un test de rachete balistice disimulate. Consiliul de Securitate al ONU a votat în unanimitate săptămâna trecută să impună noi sancțiuni Coreei de Nord, cea mai grea pedeapsă impusă Phenian-ului după testul nuclear. La 6 martie, Phenianul a amenințat că va efectua atacuri nucleare „oarbe” împotriva Coreea de Sud și Statelor Unite, în cazul în care cei doi aliați mențin exercițiile lor anuale comune militare, care au început luni.

Reamintesc faptul că în cursul acestui sfârşit de săptămână, cu ocazia congresului, liderul nord-coreean Kim Jong-Un aflat la putere din 2011, a primit titlul de preşedinte al Partidului Muncitoresc, în contextul în care până acum era prim-secretar al singurei formaţiuni politice din Coreea de Nord.

În concluzie, decizia de consolidare a arsenalului atomic este o simplă formalizare a poziţiei preşedintelui Kim Jong-Un.

Sursa foto : KNS / www.afp.com,www.jurnalistii.ro

Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo