Criteriul National

Coroana dentara. Avantaje, dezavantaje si recomandari

Coroana dentara. Avantaje, dezavantaje si recomandari
mai 19
11:51 2020

O coroana dentara poate fi cea mai buna solutie in foarte multe situatii: atunci cand vrei o imbunatatire estetica, atunci cand structura dintelui are de suferit din cauza cariilor sau atunci cand ai inlocuit un dinte cu un implant dentar.

In principiu, coroana aduce o multime de avantaje daca este folosita corect. Din pacate, in multe situatii este utilizata pe un dinte sanatos, doar pentru a putea fi aplicata o punte sau este folosita in locul unor restaurari protetice precum inlay-urile si onlay-urile, care sunt mult mai indicate.

Specialistii  de la Delta Clinic Dent recomanda coroana dentara doar in situatia in care nu exista nicio alta optiune.

Daca medicul tau stomatolog ti-a recomandat o coroana dentara, iata care sunt avantajele pe care ti le ofera o astfel de procedura stomatologica:

1. Este o varianta accesibila, care ii reda cavitatii tale bucale toate functiile esentiale. Poti sa iti pui o coroana dentara preț atractiv si te poti bucura de o masticatie corecta, de o estetica perfecta a dintilor si de eliminarea unor riscuri majore, cum ar fi infectiile si cariile dentare.

2. Procedura de creare si aplicare a coroanei dentare este simpla si rapida. In doar patru vizite la medicul dentist, coroana poate sa fie deja in gura pacientului.

3. Aspectul coroanei poate fi similar cu aspectul dintelui natural. Exista multe tipuri de coroane dentare pe piata, insa cele mai populare sunt cele metalo-ceramice si cele din zirconiu. Ambele redau aspectul natural al dintilor, ceea ce este un avantaj urias pentru increderea in propria persoana;

4. Durata de viata a coroanei este mare. De regula, coroanele dentare au o durata de viata intre 5 si 15 ani. Evident, pentru asta este nevoie de o igiena dentara foarte buna, in care sa se foloseasca pasta de dinti, apa de gura si ata dentara, sa se consume alimente care nu sunt periculoase si sa se faca vizite frecvente la medicul stomatolog.

    1. Cum decurge procesul de aplicare a unei coroane dentare?

Conform lui Dr. Durbac, procesul de aplicare a coroanei are loc in mai multi pasi:

Sedinta 1: Se slefuieste dintele care urmaza sa fie ” incoronat” si se amprenteaza cu ajutorul unui material special pentru asta. Dupa amprenta, se realizeaza un suport metalic sau din zirconiu pentru coroana din ceramica.

Sedinta 2: Se probeaza suportul si se fac mici ajustari, in asa fel incat lucrarea sa fie cat se poate de confortabila pentru pacient.

Sedinta 3: Este sedinta in care suportul de metal sau de zirconiu se acopera cu ceramica, dupa care se ajusteaza pozitia in cavitatea bucala. Pentru rezultate optime se fac teste de vorbire, masticatie si miscare iar daca este nevoie, se fac modificari.

Sedinta 4: De foarte multe ori, sedinta 4 nu este necesara. Daca este nevoie de modificari serioase asupra coronitei insa, aceasta va trimisa in laborator pentru finisaje, iar sedinta 4 este finala.

    1. Recomandari coronita dentara

Dupa cimentarea coronitelor dentare este bine sa se pastreze o igiena dentara cat se poate de stricta si sa se acorde atentie alimentelor consumate. Cu o ingrijire corecta, coroana poate sa reziste fara probleme pana la 15 ani.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul