Criteriul National

Coronavirus: AstraZeneca estimează că vaccinul său anti-Covid va fi distribuit până în luna martie – Coronavirus

Coronavirus: AstraZeneca estimează că vaccinul său anti-Covid va fi distribuit până în luna martie – Coronavirus
noiembrie 02
16:27 2020
Directorul departamentului de cercetare și dezvoltare în oncologie al AstraZeneca, Josep Baselga, a declarat luni că „la sfârșitul primului trimestru al anului viitor, vaccinurile vor fi într-un stadiu avansat de distribuție, dacă totul merge bine ”, relatează La Vanguardia.

Într-un interviu acordat El món, Baselga a afirmat că AstraZeneca , unul dintre cei mai mari producători de vaccinuri din lume, estimează că până la începutul anului 2021 va avea aproximativ trei miliarde de doze de vaccinuri despre care este sigură că vor fi verificate eficace.

Partea „complicată” va fi proiectarea modului de distribuire a acestora având în vedere cererea care va exista, potrivit lui Baselga.

Farmacistul britanic speră ca „unul, două sau trei” din cele patru vaccinuri cu care experimentează să înceapă să dea „rezultate” înainte de sfârșitul anului.

Potrivit lui Baselga, în prezent există 175 de vaccinuri în diferite stadii de dezvoltarea în întreaga lume, 35 dintre acestea ajungând în faza studiilor clinice pe oameni și 10 în faza finală de verificare.

În a doua categorie intră și un potențial vaccin AstraZeneca dezvoltat de gigantul farmaceutic în parteneriat cu Universitatea Oxford, din care Uniunea Europenă și-a rezervat deja 300 de milioane de doze.

În cazul vaccinurilor acestei companii, prognoza este că se vor aplica două doze, a doua la 28 de zile după prima.

„Imunitatea va începe însă înainte de aceste 28 de zile”, a precizat Baselga, subliniind că „vaccinul va ajuta, dar nu este singura soluție”.

Acesta afirmă că AstraZeneca dezvoltă și un tratament cu anticorpi monoclonali. Compania testează 16 potențiale astfel de tratamente și unul în special „este excelent”, afirmă Baselga.

Baselga se declară încrezător că după o iarnă care va fi „ oribilă”, vara viitoare va fi „relativ normală”, deși „nu vom reveni niciodată la normalitatea pe care o aveam până acum”, a avertizat el.

Cercetătorul spune că vor fi necesare în continuare măsuri de precauție precum distanțarea fizică, masca de protecție sau evitarea aglomerațiilor.

În acest scenariu și odată ce testele rapide vor fi distribuite masiv, riscul de contagiune va fi redus semnificativ dacă testele sunt utilizate în situații precum înainte de a intra într-un avion, un stadion de fotbal sau o sală de concerte.

„Vor fi foarte rapide și se vor putea face acasă”, a asigurat el.

În ceea ce privește imunitatea, Baselga consideră că persoanele care s-au vindecat Covid-19 pot fi imune cel puțin unul sau doi ani, și nu doar șase luni sau mai puțin, cum au arătat unele studii.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul