Criteriul National

Coronavirus: Autoritățile din Franța le transmit nudiștilor dintr-o stațiune să poarte măcar măști, după o creștere a cazurilor de Covid – Coronavirus

Coronavirus: Autoritățile din Franța le transmit nudiștilor dintr-o stațiune să poarte măcar măști, după o creștere a cazurilor de Covid – Coronavirus
august 24
16:38 2020

O stațiune naturistă de pe Coasta mediteraneană a Franței a raportat o creștere a infectărilor cu coronavirus, iar nudiștilor li s-a ordonat să poarte cel puțin mască și să practice distanțarea fizică, au spus luni autoritățile sanitare, relatează Reuters.

Testele au arătat o rată de infectare de 30% la oamenii care au vizitat Village Cap d’Agde – care se prezintă ca o stațiune pentru nudiști și libertini – au spus autoritățile sanitare din regiunea Occitania.

Aceasta este de patru ori mai mare decât rata de 7% înregistrată la alte persoane din zonă care nu au vizitat stațiunea, au adăugat autoritățile.

Oficialii stațiunii, care se află la aproximativ 60 de kilometri de Montpellier, nu au răspuns cererilor de a comenta subiectul.

Directorul autorității sanitare din regiune, Pierre Ricordeau, a spus că probabil distanțarea fizică nu a fost respectată acolo.

”Sunt infecții peste tot, inclusiv la oamenii care nu sunt libertini. Mesajul este același pentru toată lumea: purtați o pască, spălați-vă pe mâîini, practicați distanțarea fizică, chiar dacă sunteți libertini sau nu”, a spus Ricordeau.

După teste, prefectura a cerut oamenilor să poarte măști, interzicând adunările de mai mult de 10 persoane.

Duminică, Franța a raportat aproape 5.000 de noi cazuri, un nou record de la ieșirea din carantină.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul