Criteriul National

Coronavirus: Belgia pare să fi atins vârful celui de-al doilea val al pandemiei – Coronavirus

Coronavirus: Belgia pare să fi atins vârful celui de-al doilea val al pandemiei – Coronavirus
noiembrie 13
16:26 2020
Belgia pare să fi atins în această săptămână vârful celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus , cu aproape 1.500 de bolnavi internați la terapie intensivă, o cifră de acum în scădere, au anunțat vineri autoritățile sanitare, citate de AFP.

Această țară cu 11,5 milioane de locuitori, unde o nouă carantină a fost impusă în 30 octombrie pentru șase săptămâni, înregistra vineri 520.393 cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei și 13.891 decese.

În prezent, însă, se înregistrează o încetinire a circulației virusului și a numărului de noi internări în spitale.

Joi, pentru prima oară în peste trei săptămâni, numărul noilor internări a coborât sub pragul de 400 pe zi, a precizat, într-o conferință de presă, Yves Van Laethem, un purtător de cuvânt al autorităților.

Belgia înregistrează acum 7.010 persoane internate, dintre care 1.452 la terapie intensivă, o cifră în recul pentru a treia zi consecutiv.

„Putem estima, sub rezerva unor surprize neplăcute în zilele următoare, că vârful numărului de pacienți la terapie intensivă a fost înregistrat în urmă cu patru zile (în 9 noiembrie) cu 1.474″, a afirmat acestă purtător de cuvânt.

În ceea ce privește incidența, respectiv circulația virusului în cadrul populației, cifrele oficiale plasează acum Belgia pe locul șase în Europa, potrivit lui Van Laethem. În urmă cu două săptămâni, se clasa pe primul loc.

În acest clasament european, „suntem în prezent în urma Franței”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În acest ritm este posibil, estimează aceasta, ca la începutul lui decembrie să se revină la cifra de 1.000 de contaminări pe zi, față de aproape 7.000 vineri.

Guvernul belgian, care se reunește vineri după-amiază pentru a discuta criza sanitară, ar urma să decidă menținerea restricțiilor actuale, în special închiderea cafenelelor și restaurantelor (în vigoare la nivel național din 19 octombrie) și a centrelor comerciale considerate neesențiale (din 2 noiembrie).

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul