Criteriul National

Coronavirus: Belgia va închide de luni restaurantele şi cafenelele / Circulația, restricționată pe timpul nopții / Telemunca devine normă – International

Coronavirus: Belgia va închide de luni restaurantele şi cafenelele / Circulația, restricționată pe timpul nopții / Telemunca devine normă – International
octombrie 17
08:08 2020
Cafenelele și restaurantele se vor închide în Belgia de luni timp de patru săptămâni și va avea loc o carantină de la miezul nopții până la 5 dimineața pentru a stopa răspândirea coronavirusului care se întinde rapid, a anunțat vineri seara premierul Alexander De Croo după o ședință de criză guvernamentală, potrivit AFP.

„Săptămână după săptămână, cifrele se dublează, se ridică (…) este o creștere exponențială”, a justificat liderul liberal flamand, în timp ce Belgia este una dintre țările europene cele mai afectate de pandemie (mai mult de 10.300 de morți).

Pentru a „evita cel mai rău” lucru, el a anunțat o serie de noi restricții asupra vieții sociale, dintre care cea mai dură este închiderea totală a sectorului Horeca (restaurante și cafenele) timp de patru săptămâni de luni. O evaluare a măsurii va avea loc la jumătatea perioadei, a spus De Croo, și va exista sprijin economic din partea autorităților publice.

Până în prezent, închiderea cafenelelor a vizat doar regiunea Bruxelles-ului și a durat până la începutul lunii noiembrie. Prin urmare, măsura este extinsă la întreaga țară

Alte măsuri: vânzarea alcoolului va fi interzisă începând cu ora 20:00 și orice ieșire pe drumul public interzisă între miezul nopții și ora 05:00, „o instrucțiune” menită să împiedice petrecerile private.

Este încă posibil să invitați patru persoane acasă cu condiția respectării măsurilor, așa cum a fost anunțat acum o săptămână, dar așa-numitul contact „apropiat” (fără mască) este acum limitat la o singură persoană în afara casei.

Pentru ministrul Sănătății, Frank Vandenbroucke, „situația este extrem de gravă” din punct de vedere al sănătății.

Belgia, o țară cu 11,5 milioane de locuitori, a înregistrat vineri 191.959 cazuri de coronavirus și 10.327 de decese, ceea ce o face una dintre țările europene cele mai afectate de pandemie raportat la mărimea populației sale.

Ca o consecință a revenirii puternice a infecțiilor din septembrie, în special în rândul studenților, rata spitalizărilor și a deceselor (care afectează în special persoanele în vârstă și cele fragile) s-a accelerat în mod clar în ultimele zile.

Regiunea Bruxelles și mai multe provincii francofone au trebuit să activeze al doilea nivel (din patru în total) al planului național de urgență care prevede rezervarea pentru „pacienții Covid” a 50% din paturile de spital în terapie intensivă.

„Spitalele noastre sunt aglomerate (…), cifrele sunt la fel de mari ca în martie când am decis să ne carantinăm timp de două luni”, a declarat canalului RTBF ministrul mobilității Georges Gilkinet.

Mai mulți miniștri au insistat asupra necesității de a evita reîngrădirea și închiderea școlilor.

Companiile trebuie să continue să funcționeze, dar „telemunca devine norma pentru meseriile care o permit”, a mai spus Alexander De Croo.

Sectorul cultural (teatre, cinematografe etc.) își va putea continua activitatea respectând cu strictețe protocoalele de sănătate existente.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul