Criteriul National

Coronavirus: Decesele raportate oficial în Iran ajung la un record, dar bilanţul ar fi mult mai grav în realitate – Coronavirus

Coronavirus: Decesele raportate oficial în Iran ajung la un record, dar bilanţul ar fi mult mai grav în realitate – Coronavirus
noiembrie 01
19:58 2020

Bilanţul deceselor cauzate de coronavirus în Iran a atins un record de 434 duminică, a anunţat Ministerul Sănătăţii, dar şeful unei instituţii medicale de top a spus că numărul real este de cel puţin trei ori mai mare decât cel oficial, relatează Agerpres.

Decesele, anunţate de purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Sima Sadat Lari, la televiziunea de stat, ridică bilanţul oficial total la 35.298 în cea mai afectată ţara din Orientul Mijlociu. Ea a spus că numărul cazurilor confirmate de coronavirus a crescut cu 7.719, ajungând la 620.491.

Şeful Consiliului Medical al Iranului, Mohammadreza Zafarghandi, s-a îndoit de acurateţea bilanţului oficial şi a avertizat că Iranul a atins o „rată de mortalitate catastrofală”, a relatat duminică agenţia de ştiri a studenţilor iranieni ISNA.

„Numărul oficial al deceselor se bazează doar pe numărul pacienţilor înregistraţi”, a declarat Zafarghandi pentru ISNA. „Prin sondaje de teren efectuate în spitale şi cimitire, Consiliul nostru a obţinut o cifră de cel puţin trei ori mai mare decât numărul oficial al morţilor”.

Consiliul medical este o organizaţie neguvernamentală care este responsabilă de atestarea medicilor în Iran.

Un raport al centrului de cercetare al Parlamentului iranian a sugerat, în aprilie, că rata de infectare cu coronavirus ar putea fi de aproape două ori mai mare decât cea anunţată de Ministerul Sănătăţii.

Pentru a stopa un al treilea val al epidemiei în Iran, guvernul a închis şcolile, universităţile şi moscheile din cea mai mare parte a ţării. Măsurile sunt mai stricte în capitală, unde sunt interzise şi nunţile, înmormântările şi conferinţele.

Preşedintele Hassan Rouhani a declarat sâmbătă că noi măsuri, inclusiv unele restricţii de circulaţie, vor intra în vigoare joi în 25 din cele 31 de provincii ale Iranului timp de 10 zile.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul