Criteriul National

Coronavirus Europa: Numărul zilnic al deceselor ar putea ajunge în 2021 să fie de cinci ori mai mare decât în aprilie, dacă se relaxează restricțiile (OMS) – Coronavirus

Coronavirus Europa: Numărul zilnic al deceselor ar putea ajunge în 2021 să fie de cinci ori mai mare decât în aprilie, dacă se relaxează restricțiile (OMS) – Coronavirus
octombrie 16
01:37 2020
Bilanțul zilnic al deceselor din Europa ar putea ajunge să fie de patru sau de cinci ori mai mare decât în lunile de vârf din primăvară, dacă nu sunt luate măsuri eficiente, a spus Organizația Mondială a Sănătății, în timp ce nouă state au raportat bilanțuri record de noi contagieri, relatează The Guardian.

Doctorul Hans Kluge, directorul regional OMS pentru Europa, a spus joi că Europa a înregistrat cel mai mare bilanț săptămânal în ceea ce privește cazurile noi de Covid în timp ce virusul se răspândește rapid pe continent.

”Evoluția epidemiologică din Europa naște îngrijorări: numărul cazurilor zilnice crește, internările cresc, iar Covid este acum a cincea cea mai importantă cauză de deces” în regiune, omorând peste 1.000 de oameni pe zi, a spus el.

Dar Kluge a spus că există și motiv de optimism pentru că situația nu a fost la fel în primul val al pandemiei, iar controalele mai stricte introduse de multe state europene în această săptămână ar putea salva sute de mii de vieți.

”Înregistrăm de două sau de trei ori mai multe cazuri pe zi decât în aprilie, dar de cinci ori mai puține decese, iar internările au nevoie de o perioadă de timp de două sau de trei ori mai mare”, a spus el.

”Pandemia de azi nu este pandemia de ieri – nu numai în termenii dinamicii de transmisie, ci și în modalitatea în care suntem echipați să o confruntăm”.

Dar există un real potențial ca epidemia să se agraveze, dacă boala se răspândește printre persoanele vârstnice și grupurile vulnerabile ca ”rezultate a unui contact social mai intens între generații”.

Modelele sugerează ca dacă guvernele relaxează restricțiile pentru orice perioadă de timp, numărul zilnic de decese ar putea ajunge să fie de cinci ori mai mare până la începutul anului viitor.

Cu toate avestea, subliniază el, măsurile simple pot scădea acest trend.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul