Criteriul National

Coronavirus: Experiment de mare amploare în Germania, pentru a vedea dacă este posibilă reautorizarea concertelor – International

Coronavirus: Experiment de mare amploare în Germania, pentru a vedea dacă este posibilă reautorizarea concertelor – International
august 22
20:38 2020
Este posibilă organizarea de concerte de anvergură în ciuda Covid-19? Universitatea germană din Halle a demarat sâmbătă un experiment la scară naturală cu 4.000 de participanți, în încercarea de a răspunde la această întrebare, scrie AFP.

Un cântăreț pop celebrul în Germania, Tim Bendzko, a acceptat să participe la acest test oferind trei concerte în diferite configurații în Leipzig, pentru a oferi cercătorilor posibilitatea să determine care este cea mai bună formă de organizare astfel încât să se evite contaminările.

Doar persoanele tinere și cu o sănătate bună sunt acceptate, pentru a limita riscurile contaminării în timpul acestor experimente.

Totul se petrece într-o mare sală de concerte din localitatea saxonă, Leipzig Arena.

Tuturor voluntarilor veniți la concerte li s-a luat temperatura. Ei vor trebui să poarte o mască de tipul FFP2 și un dispozitiv care le va urmări toate deplasările și contactele din interior.

Produse dezinfectante fluorescente vor permite de asemenea să se observe ce suprafețe ating cel mai des participanții cu mâinile. Iar universitatea va măsura chiar și traiectoria aerosolilor expirați de spectatori, aceste mici particule care, potrivit experților, joacă un rol esențial în contaminare.

Cercetătorii încearcă să stabilească cum ar putea fi posibilă din nou autorizarea reuniunilor la scară mare, cum sunt concertele, concomitent cu evitarea propagării virusului.

Prin datele colectate, ei încearcă să definească un model matematic pentru a evalua riscurile propagării într-o sală mare de concerte. Rezultatele ar urma să fie publicate în toamnă.

Acestea sunt așteptate cu nerăbdare atât de organizatori cât și de persoanele care lucrează în sectoarele cultural și de divertisment. Majoritatea sunt în șomaj de luni de zile.

Adunările mari sunt interzise cel puțin până la finalul lui octombrie iar cancelarul Angela Merkel a avertizat recent că nu vede o marjă de manevră pentru a relaxa restricțiile, în condițiile în care numărul de noi cazuri de coronavirus crește constant în ultima perioadă.

Astfel, Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore peste 2.000 de noi cazuri, un nivel record de la finalul lunii aprilie, perioada de vârf a pandemiei.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul