Criteriul National

Coronavirus: Franța nu va cumpăra vaccinuri prin programul COVAX al OMS, deși îl va finanța – Coronavirus

Coronavirus: Franța nu va cumpăra vaccinuri prin programul COVAX al OMS, deși îl va finanța – Coronavirus
septembrie 17
21:47 2020

Franța va asigura finanțare pentru inițiativa condusă de Organizația Mondială a Sănătății pentru a cumpăra potențiale vaccinuri anti-Covid-19, dar nu va achiziționa dozele prin programul OMS, a spus joi un oficial din Ministerul francez al Sănătății, relatează Reuters.

Decizia unuia dintre cei mai mari suporteri ai agenției ONU este o lovitură pentru strategia sa care vizează unificarea guvernelor din jurul lumii pentru a lupta împreună cu pandemia de coronavirus.

Astfel, în loc să își asigure vaccinul prin COVAX, Parisul alege schema aranjată prin Uniunea Europeană.

Peste 170 de țări s-au alăturat proiectului COVAX, a spus joi șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, cu o zi înainte de data limită pentru înscriere.

Agenția a făcut apel la guverne să se alăture planului de a asigura că imunizarea este distribuită corect și eficient, spunând că ”naționalismul vaccinului” ar submina eforturile de a pune capăt pandemiei.

”Poziția Franței este clară: Nu vrem să cumprăm doze via COVAX”, a spus oficialul francez care nu a vrut să își dezvăluie numele.

Cu toate acestea, el a adăugat că ”Franța sprijină complet principiul mecanismului”.

Și alte țări bogate, precum Marea Britanie, au urmat o strategie similară, cumpărând vaccinuri pentru propria populație, în timp ce finanțează programul OMS.

Altele sunt încă nehotărâte, cum ar fi Brazilia.

SUA au spus că nu se vor alătura.

COVAX vizează achiziționarea și furnizarea a 2 miliarde de doze de vaccin până la finalul anului 2021.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul