Criteriul National

Coronavirus: Germanilor li se recomandă să sărbătorească Crăciunul „în schimburi” – Coronavirus

Coronavirus: Germanilor li se recomandă să sărbătorească Crăciunul „în schimburi” – Coronavirus
octombrie 27
18:23 2020
Comisarul german pentru azilurile de bătrâni, Andreas Westerfellhaus, a sfătuit familiile să sărbătorească Crăciunul „în schimburi” anul acesta pentru a minimiza riscul infectării cu noului coronavirus, declarația citată de Deutsche Welle fiind făcută în cadrul unui interviu publicat marți.

Westerfellhaus a declarat pentru Bild că oamenii ar trebui să sărbătorească Crăciunul cu mai puține persoane și de două ori.

„Vremuri neobișnuite necesită soluții neobișnuite”, a declarat acesta, adăugând că „gospodării diferite ar putea sărbători împreună în zile diferite”.

„Poți de asemenea să dai cadourile de Crăciun în 28 decembrie sau chiar mai târziu”, a mai afirmat comisarul.

În mod obișnuit familiile germane iau o masă modestă în ajunul Crăciunului iar data de 25 este rezervată pentru o masă cu familia și prietenii.

De regulă centrele orașelor sunt transformate în piețe tradiționale de Crăciun în perioada respectivă însă cel mai probabil piețele vor fi anulate anul acesta, unele orașe anunțând deja asta.

Westerfellhaus a mai declarat că nu poate preciza dacă vizitele vor fi permise la toate azilurile de bătrâni și a recomandat vizitarea „decalată”.

Acesta a afirmat că măsurile de carantină impuse în primăvară care au izolat în mare parte azilurile au dus la condiții îngrozitoare pentru rezidenții acestora.

„Oamenii au murit uneori singuri fără să își vadă persoanele iubite. Un asemenea lucru nu trebuie să se mai repedete”, a subliniat comisarul german.

„Aceste cazuri sunt șocante. Cred că este un lucru bun că ministrul sănătății Jens Spahn și cancelarul Angela Merkel au afirmat că nu va mai exista din nou o carantină totală a azilurilor de bătrâni”, a continuat acesta.

Guvernul federal al Angelei Merkel urmează să se întâlnească miercuri cu reprezentanții landurilor germane pentru a discuta noi măsuri de combatere a creșterii numărului de infecții cu coronavirusul.

Presa germană scrie că guvernul federal dorește să păstreze școlile și creșele deschise cu excepția regiunilor în care rata infecțiilor este catastrofal de mare, însă va avea o abordare mai dură în ceea ce privește restaurantele și evenimentele sportive.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul