Criteriul National

Coronavirus în Italia: Număr record de cazuri în Roma și în regiunea sa, Lazio – Coronavirus

Coronavirus în Italia: Număr record de cazuri în Roma și în regiunea sa, Lazio – Coronavirus
august 22
17:34 2020
Regiunea capitalei Italiei, Roma, a înregistrat în ultimele 24 de ore un număr record de noi cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei, cea mai mare parte legate de revenirea din vacanțe, au anunțat sâmbătă autoritățile sanitare, citate de AFP.

Aceste 215 noi cazuri reprezintă „un număr record”, a comentat Alessio D’Amato, responsabil pentru Sănătate în Lazio, regiunea din care face parte capitala. Precedentul record data din 28 martie, în plină carantină – 208.

„61% (din aceste noi cazuri) sunt legate de revenirile din vacanțe”, a subliniat el, mai exact 45% (97 de cazuri) privesc reveniri din Sardinia (sud), regiune care a fost scutită de primul val al virusului dar unde perioada de vacanțe și petrecerile fără respectarea regulilor au contribuit la creșterea numărului de cazuri.

Noile cazuri sunt în majoritate „tineri asimptomatici” astfel încât trebuie „blocat cât mai rapid lanțul de transmitere găsind asimptomaticii și evitând astfel difuzarea virusului în mediul familial”, a avertizat Alessio D’Amato, care a lansat un „apel la tineri: fiți atenți în special la rudele voastre și la persoanele care vă sunt dragi”.

„Dacă așteptați rezultatele testelor, trebuie să rămâneți acasă și să nu vă întâlniți cu alte persoane. Nu sunteți invincibili”, a adăugat el. „Nu sunt îngrijorat pentru cazurile pozitive pe care le descoperim, dar sunt în schimb pentru efectele pe care le poate produce transmisia în mediul familial dacă regulile de distanțare nu sunt respectate”.

Italia – și în special Lombardia (nord), Veneto (nord-est) și Lazio (centru) – se confruntă cu o resurgență estivală a virusului, chiar dacă numărul de noi cazuri zilnice rămâne pentru moment sub o mie la nivel național.

Guvernul a luat mai multe măsuri pentru a limita acest nou val: închiderea discotecilor din 17 august, portul obligatoriu al măștilor în locurile foarte frecventate între orele 18,00 – 06,00.

Poliția din Roma a aplicat în noaptea de vineri spre sâmbătă primele amenzi, în valoare de 400 de de euro, pentru lipsa măștilor în cartierul turistic Trastevere, foarte frecventat de tineri.

De la începutul pandemiei, Italia a înregistrat peste 257.000 de cazuri, dintre care 35.000 mortale.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul