Criteriul National

Coronavirus în lume: Bilanț record de cazuri noi la nivel mondial / Numărul persoanelor declarate vindecate a depășit 21 de milioane – Coronavirus

Coronavirus în lume: Bilanț record de cazuri noi la nivel mondial / Numărul persoanelor declarate vindecate a depășit 21 de milioane – Coronavirus
septembrie 14
08:09 2020
Organizația Mondială a Sănătății a anunțat un bilanț zilnic record de cazuri noi, numărul de infecții cu coronavirus la nivel mondial crescând cu 307.930 de sâmbătă până duminică. În aceste 24 de ore, numărul deceselor a crescut cu 5.537, bilanțul fiind mult mai mic decât recordul de 12.430 de decese înregistrat pe 17 aprilie, potrivit Reuters.

Cele mai noi informații despre pandemie, LIVETEXT:

–––––––

08.06 China a raportat luni 10 cazuri noi, toate de import, la fel ca duminică, și niciun deces Covid-19 în ultimele 24 de ore

07.51 Bilanțul persoanelor declarate vindecate a depășit 21 de milioane, potrivit Worldometers. Numărul cazurilor confirmate se apropie de 29,2 milioane, iar cel al deceselor asociate cu Covid-19 este de 928.000.

–––––––

Guvernul israelian a aprobat impunerea unei carantine de trei săptămâni la nivel național, începând de vineri, pentru a limita răspândirea coronavirusului, a anunțat premierul Benjamin Netanyahu.

Povestea unui tânăr de 27 de ani din Marea Britanie: ”M-am infectat cu coronavirus în martie, iar după șase luni mă simt tot rău”.

Autoritățile sanitare franceze au raportat duminică 7.183 de noi cazuri de Covid-19 în 24 de ore, o scădere față de ziua precedentă când bilanțul zilnic al infectărilor a fost de 10.561.

Căutările pe Google privind simptomele gastrointestinale au prezis o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 câteva săptămâni mai târziu, au descoperit cercetătorii de la Massachusetts General Hospital, demonstrând un nou sistem de avertizare a focarelor.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul