Criteriul National

Coronavirus în lume: Bilanțul global a depășit pragul de 52 de milioane de cazuri/ SUA înregistrează un nou record, președintele Ucrainei a fost spitalizat – Esential

Coronavirus în lume: Bilanțul global a depășit pragul de 52 de milioane de cazuri/ SUA înregistrează un nou record, președintele Ucrainei a fost spitalizat – Esential
noiembrie 12
11:52 2020
La acest moment, numărul total de cazuri de infecții cu Covid-19 a ajuns la 52.481.018, din care 1.290.476 sunt decese, iar 36.706.973 sunt pacienți vindecați, potrivit datelor actualizate pe platforma worldometers.info. SUA au înregistrat din nou un record de îmbolnăviri confirmate în ultimele 24 de ore. Președintele Ucrainei a fost internat în spital după ce a fost confirmat cu infecția cu noul coronavirus.

Principalele informații legate de evoluția pandemiei LIVETEXT pe HotNews:

10.35 Zelenski a fost internat în spital după ce a fost infectat cu Covid-19

10.00 Studiu: Locurile cu cel mai mare risc de a deveni focare Covid sunt restaurantele, sălile de sport și cafenelele

• SUA au anunțat un nou record de 136.000 de cazuri înregistrate într-o singură zi. În același timp, a fost raportat cel mai mare număr de decese din mai și până acum: 1.984 de oameni și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore.
• Texas depășise miercuri 1 milion de cazuri, California fiind foarte aproape de același prag.
• Atleții care vor sosi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor, vor fi exceptați de la măsurile de izolare pentru o perioadă de 14 zile. Jocurile Olimpice au fost amânate pentru anul viitor din cauza pandemiei de coronavirus, iar Japonia a impus carantinarea persoanelor care vin din afara țării.
• Cipru a anunțat intrarea în carantină a unor zone din orașele Limassol și Paphos
• Premierul Suediei, Stefan Lofven, a declarat că guvernul ia în calcul introducerea unei interdicții la nivel național privind vânzarea alcoolului în baruri, restaurante și cluburi, după ora 10 pm.
• Bilanțul deceselor din Spania a depășit pragul de 40.000, în timp ce numărul infecțiilor a trecut de 1,4 milioane

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul