Criteriul National

Coronavirus în lume: Bilanțul pandemiei se apropie de 38,5 milioane de cazuri / Șeful diplomației europene intră în carantină – Coronavirus

Coronavirus în lume: Bilanțul pandemiei se apropie de 38,5 milioane de cazuri / Șeful diplomației europene intră în carantină – Coronavirus
octombrie 14
08:54 2020
Bilanțul global al pandemiei de coronavirus a ajuns miercuri la 38.364.519 de cazuri, din care 1.090.811 sunt decese, iar 28.851.704 sunt pacienți vindecați. În contextul celui de-al doilea val, tot mai multe state europene revin la măsuri restrictive specifice carantinei, cu închiderea barurilor și a restaurantelor.

Principalele informații ale zilei LIVETEXT pe HotNews.ro:

Președintele Franței, Emmanuel Macron, este așteptat să anunțe miercuri noi măsuri de carantină la nivel național, în cadrul mesajului adresat națiunii. Anunțul vine în contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăviri, al pacienților spitalizați și al deceselor cauzate de Covid-19 a continuat să crească semnificativ în Franța.

Consiliul de Administraţie al Băncii Mondiale a aprobat marţi un plan de ajutoare de 12 miliarde de dolari pentru a garanta ţărilor în curs de dezvoltare accesul rapid la vaccinuri când vor fi disponibile, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, şi comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, au anunţat marţi seară că intră în carantină după ce au fost în contact cu persoane testate pozitiv la COVID-19, la o săptămână după o vizită în Etiopia.

Olanda și Rusia au raportat noi cifre record.

Olanda va intra într-o „izolare parțială” începând de miercuri, măsură ce va include în primul rând închiderea tuturor barurilor și restaurantelor, a anunțat premierul Mark Rutte.

Autoritățile sanitare olandeze au anunțat un nou record zilnic de contaminări cu coronavirus, respectiv 7.393 de noi cazuri. Într-o săptămână, în Olanda au fost raportate 43.903 cazuri de infectare și 150 de decese.

Rusia a înregistrat marți un număr record de noi cazuri de COVID-19 și de decese cauzate de coronavirus, numărul total al persoanelor care au contractat SARS-CoV-2 în această țară de la izbucnirea pandemiei ajungând la 1.326.178.

Autoritățile au raportat marți 13.868 de noi contagieri și 244 de decese înregistrate în ultimele 24 de ore, numărul oficial al persoanelor care și-au pierdut viața din cauza coronavirusului în Rusia ajungând la 22.966.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul