Criteriul National

Coronavirus în lume: Brazilia a depășit pragul de 150.000 de decese, deși numărul zilnic al victimelor a început să scadă – Coronavirus

Coronavirus în lume: Brazilia a depășit pragul de 150.000 de decese, deși numărul zilnic al victimelor a început să scadă – Coronavirus
octombrie 11
08:32 2020
Brazilia a depăşit sâmbătă pragul de 150.000 de morţi din cauza noului coronavirus, la aproape opt luni de la apariţia primului caz, deși numărul deceselor zilnice continuă să scadă lent, notează AFP citată de Agerpres.

Cu 559 de noi decese înregistrate în 24 de ore, această ţară de dimensiuni continentale având 212 milioane de locuitori a deplâns oficial sâmbătă seară 150.198 de morţi cauzate de COVID-19, potrivit bilanţului dat publicităţii de Ministerul Sănătăţii.

Brazilia, care totalizează 5.082.637 de cazuri, este cea mai îndoliată ţară din lume după Statele Unite. Primul caz a fost înregistrat la 26 februarie, iar primul deces la 16 martie.

Curbele au crescut ulterior exponenţial, înainte de a se stabiliza în iunie la un interminabil platou de peste 1.000 de morţi zilnic în medie. Scăderea a început în august, cu o medie de 932 de decese înregistrate zilnic, şi a continuat în septembrie (752).

Trendul pandemiei s-a confirmat săptămâna trecută, cu o medie zilnică de 610 decese. Media cotidiană a noilor cazuri într-o săptămână s-a diminuat, de asemenea, la 27.477 faţă de peste 40.000 la începutul lui septembrie.

Epidemiologii subliniază însă că scăderea este mult mai pronunţată în ţările europene şi asiatice odată ce a fost atins vârful.

”Aveam 55.000 de cazuri pe zi, iar acum în jur de 27.000. Da, putem spune că a scăzut semnificativ, dar este ca şi cum am trece de la Himalaya la Alpi, tot pe munte suntem”, a explicat un cercetător de la Societatea braziliană de boli infecţioase, José David Urbaez.

„În pofida acestei scăderi, circa 600 de persoane mor zilnic din cauza COVID-19, prin urmare mai avem un drum lung de străbătut”, a adăugat el.

În timp ce numărul deceselor zilnice rămâne ridicat, reluarea activităţilor economice, care a demarat în iunie, continuă într-un ritm considerat mult prea rapide de majoritatea specialiştilor.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul