Criteriul National

Coronavirus în lume: Mexicul a ajuns la 60.000 de decese și 550.000 de infecții / Peste 3 milioane de cazuri în India – Coronavirus

Coronavirus în lume: Mexicul a ajuns la 60.000 de decese și 550.000 de infecții / Peste 3 milioane de cazuri în India – Coronavirus
august 23
11:02 2020
Bilanțul deceselor asociate cu Covid-19 în Mexic a trecut de 60.000, în această țară fiind confirmate până acum peste 550.000 de cazuri de coronvirus, potrivit Reuters. Situația rămâne gravă și alte părți din cele două Americi, precum Brazilia care a raportat duminică 50.000 de cazuri noi aproape 900 de decese în ultimele 24 de ore. Epidemia dă semne că revine în mai multe țări, o serie de națiuni raportând în ultimele zile cele mai mari bilanțuri zilnice de după valul din primăvară, sau chiar de după debutul pandemiei.

Cele mai noi informații despre pandemie, LIVETEXT:

––––––-

10.52 Coreea de Sud raportează 397 de cazuri noi, cel mai mare bilanț de după luna martie

10.19 India: Numărul cazurilor trecut de trei milioane

08.48 Franța: Peste 3.500 de cazuri noi, 380 de persoane sunt internate la ATI

07.53 Italia: Pentru prima oară în ultimele 3 luni, bilanțul zilnic de cazuri trece de 1.000

––––––-

Este posibilă organizarea de concerte de anvergură în ciuda Covid-19? Universitatea germană din Halle a demarat sâmbătă un experiment la scară naturală cu 4.000 de participanți, în încercarea de a răspunde la această întrebare.

La două luni după ce Pakistanul părea că se îndreaptă către o epidemie explozivă, numărul de cazuri și de decese au scăzut la un nivel despre care medicii spun că este binevenit, dar de neînțeles.

Regiunea capitalei Italiei, Roma, a raportat sâmbătă un număr record de noi cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei, cea mai mare parte legate de revenirea din vacanțe, au anunțat sâmbătă autoritățile sanitar

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul