Criteriul National

Coronavirus în lume: Testele cu liderul din cursa vaccinurilor au fost oprite / Bilanțul deceselor a trecut de 900.000 – Coronavirus

Coronavirus în lume: Testele cu liderul din cursa vaccinurilor au fost oprite / Bilanțul deceselor a trecut de 900.000 – Coronavirus
septembrie 09
08:02 2020
Numărul deceselor asociate cu Covid-19 în lume a trecut de 900.000 și aproape 20 de milioane de oameni au fost declarați vindecați de noul coronavirus, până acum fiind raportate la nivel mondial 27,7 milioane de infecții, potrivit datelor centralizate de Worldometers.

Cele mai noi informații despre pandemie, LIVETEXT:

–––––-

07.53 Venezuela: Maduro propune administrarea vaccinului rusesc la 15.000 de candidați din alegerile parlamentare, pentru ca aceștia să-și poată face campania electorală în siguranță

07.34 ”Posibilă reacție adversă serioasă”. AstraZeneca a suspendat testele cu vaccinul său anticoronavirus din cauza unei boli inexplicabile

–––––-

Un studiu genetic al pacienților infectați cu COVID-19, efectuat cu ajutorul supercomputerului Summit, ar fi putut marca un pas decisiv către înțelegerea modului în care noul coronavirus declanșează boala. Datorită mașinăriei, cel de-al doilea cel mai rapid computer din lume, a fost posibil să analizăm – în puțin peste două săptămâni – 2 miliarde și jumătate de combinații genetice.

Cercetători de la Spitalul Pediatric Bambino Gesu, de la Vatican, au descoperit mecanismul ce provoacă răspunsul inflamator grav la copiii cu COVID-19, confundat inițial cu boala Kawasaki, deschzând astfel calea unui diagnostic precoce cu teste specifice și unui tratament.

Oraşul italian Verona, din regiunea Veneto (nord), a început testarea potenţialului vaccin italianpe primii şase voluntari, printre care se numără un tânăr de 18 ani şi un medic în vârstă de 54 de ani.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul