Criteriul National

Coronavirus în lume: Trump pare să admită că virusul este scăpat de sub control, dar spune că ”ne vom vindeca repede”/ Aproape 59 de milioane de cazuri la nivel global – Coronavirus

Coronavirus în lume: Trump pare să admită că virusul este scăpat de sub control, dar spune că ”ne vom vindeca repede”/ Aproape 59 de milioane de cazuri la nivel global – Coronavirus
noiembrie 22
11:07 2020
Potrivit ultimelor date publicate pe worldometeres.info, la această oră sunt 58.512.319 de cazuri de coronavirus, din care 1.386.778 sunt decese, iar 40.477.677 sunt pacineți vindecați. Președintele în exercițiu al SUA, Donald Trump, pare să admită că virusul face ravagii, însă nu doar în SUA, ci în întreaga lume. El a adăugat însă că ”ne vom vindeca repede, datorită vaccinurilor noastre”. Liderii G-20 au avut duminică o reuniune online, pandemia fiind principalul subiect.

Principalele informații LIVETEXT pe HotNews.ro:

Donald Trump a admis că noul coronavirus este ”scăpat de sub control ” în SUA, afirmație care contrastează cu atitudinea sa din timpul campaniei electorale când minimaliza efectele pandemiei.

În condițiile în care SUA au în medie 200.000 de îmbolnăviri pe zi, Trump a făcut aceste afirmații pe twitter, însă într-un context în care blama din nou presa.

Concret, liderul de la Casa Albă a susținut că virusul își face de cap nu doar în SUA, ci în întreaga lume, iar presa ignoră aspectul global.

“The Fake News (presa mincinoasă, sintagmă utlizată des de Trump- n.red) nu vorbește despre faptul că virusul Covid este scăpat de sub control peste tot în lume, nu doar în Statele Unite. În această dimineață am participat la reuniunea online G-20 și principalul subiect a fost Covid. Ne vom vindeca repede, mai ales cu vaccinurile noastre”, a scris el, pe rețeaua socială.

Pe de altă prate, Administraţia Americană pentru Medicamente (FDA) a emis sâmbătă o autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru terapia cu anticorpi anti-COVID-19 a companiei Regeneron Pharmaceuticals, un tratament experimental administrat preşedintelui american Donald Trump, despre care liderul de la Casa Albă a afirmat că l-a ajutat să se vindece, informează Reuters.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul