Criteriul National

Coronavirus: Mai mulți membri ai guvernului ungar au intrat în carantină – Coronavirus

Coronavirus: Mai mulți membri ai guvernului ungar au intrat în carantină – Coronavirus
august 27
16:13 2020
Șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban a intrat în carantină până când va fi testat negativ pentru coronavirus după ce a participat sâmbăta trecută la un eveniment unde a intrat în contact cu o persoană depistată cu coronavirusul, relatează Reuters citând un comunicat al executivului maghiar.

Primul test efectuat de Gergely Gulyas a fost negativ, potrivit comunicatului transmis joi de agenția publică de presă MTI, acesta anunțând că și un secretar de stat din cabinet a intrat în autoizolare de miercuri.

Purtătorul de cuvânt al lui Viktor Orban a declarat pentru Reuters că „primul ministru nu este afectat”.

Biroul lui Orban a anunțat că Gulyas ar putea ieși din carantină și participa la o ședință de guvern vineri doar dacă un al doilea test pentru COVID-19 va ieși negativ.

Ministrul justiției ungar, Judit Varga, a anunțat de asemenea pe pagina sa de Facebook că a intrat în carantină după ce s-a întâlnit în cursul zilei de luni cu o persoană diagnosticată cu COVID-19, aceasta afirmând că primul test efectuat joi este negativ și că nu prezintă simptome asociate coronavirusului.

În schimb, directorul de comunicații al partidului de guvernământ Fidesz, Istvan Hollik, a relatat că a fost testat pozitiv cu virusul, bărbatul fiind unul din organizatorii unui eveniment la care premierul ungar urma să vorbească vineri.

Autoritățile ungare au raportat joi 91 de noi infecții cu coronavirusul, cel mai mare număr din luna aprilie, numărul total al persoanelor care au contractat virusul de la izbucnirea pandemiei în țara vecină ajungând la 5.379. Ungaria a înregistrat 614 decese cauzate de COVID-19.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul