Criteriul National

Coronavirus: Medic din Milano: „Aici nu mai este loc în spitale, suntem în colaps” / Dacă purtați mască, am avea mii de decese în minus – International

Coronavirus: Medic din Milano: „Aici nu mai este loc în spitale, suntem în colaps” / Dacă purtați mască, am avea mii de decese în minus – International
octombrie 30
04:40 2020
„Dacă continuăm așa, se riscă să se moară în ambulanță sau acasă, cum s-a întâmplat în primăvară”. Milano și Lombardia se întorc la situația din martie și aprilie: Maurizio Viecca, medic primar la secția de cardiologie de la Spitalul „Luigi Sacco” din Milano, cere să se intervină imediat, deoarece spitalele din Milano „sunt în colaps, nu mai este loc pentru pacienți”, potrivit Il Fatto Quotidiano, citat de Rador.

Miercuri, numărul de noi infecții în oraș a crescut la 1.092, iar dacă vorbim și despre periferii au fost stabilite 2.708 de noi infecții. În întreaga regiune Lombardia au fost depășite pentru prima dată 7.000 de cazuri noi în 24 de ore (+7.558) și au fost efectuate 40.000 de teste. Numărul de paturi din spitale ocupate de pacienții cu COVID-19 este, de asemenea, foarte ridicat: sunt peste 3.000 în toată regiunea (cu o creștere de 300 de spitalizări în 24 de ore).

Consilierul Ministerului Sănătății, Walter Ricciardi, a evocat marți un „lockdown pentru Milano și Napoli”, având în vedere evoluția infecțiilor. Primarii ambelor orașe, Giuseppe Sala și Luigi de Magistris, au scris o scrisoare adresată direct ministrului Sănătății, Roberto Speranza, pentru a cere clarificări.

Posibilitatea închiderii complete a orașului Milano a fost deja respinsă de primarul Sala, cel puțin deocamdată: „Din ceea ce observ, este o alegere greșită”.

„Criza din spitale nu depinde atât de mult de locurile libere sau nu, ci de lipsa de personal. Mulți lucrători din domeniul sănătății s-au îmbolnăvit, în procente care nu au existat în primăvară, deoarece virusul a circulat mai puțin în Milano”, explică Viecca, intervievat de Agenția Agi. Potrivit medicului primar, trebuie adoptate imediat soluții pentru a evita scenarii și mai rele: „Trebuie să reducem imediat contactele, în primul rând în transportul public. La Milano trebuie deschisă Zona C, trebuie folosite autobuze private de uz turistic”, sugerează Viecca.

Însă, medicul insistă în special asupra unui concept: „Este nevoie de controalele forțelor de ordine”.

Motivul? „Dacă 95% dintre oameni ar folosi măști standard, am avea mii de decese în minus și un lockdown ar fi decisiv și scurt, după cum arată un studiu al Universității din Washington”. „Controlul utilizării măștilor și sancțiunile pentru cei care nu le poartă sau le poartă incorect este o datorie socială, dar și morală pentru instituții”, concluzionează Viecca.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul