Criteriul National

Coronavirus New York: Restaurantele au primit acceptul să servească în interior / Care sunt regulile – International

Coronavirus New York: Restaurantele au primit acceptul să servească în interior / Care sunt regulile – International
septembrie 09
22:16 2020
Restaurantele din New York vor avea permisiunea de a servi în interior începând cu 30 septembrie în limita a 25% din capacitatea lor obișnuită, a anunțat miercuri, spre surprinderea tuturor, guvernatorul Cuomo, după ce spusese cu o zi înainte că nu este în favoarea redeschiderii, potrivit AFP.

Autorizația este supusă unor condiții drastice, și anume măsurarea temperaturii la intrare și obligația pentru fiecare grup de clienți de a furniza detalii de contact, care pot fi utilizate în caz de contaminare.

Unitățile nu vor putea servi după miezul nopții, niciun client nu va putea sta la bar și toate mesele vor trebui să fie separate la cel puțin doi metri, a indicat guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.

Singurul factor de decizie în materie, el a exclus încă marți posibilitatea de a relua servirea la interior considerând că nu au fost îndeplinite condițiile pentru a face posibilă verificarea respectării distanțării fizice.

Mai mulți aleși, democrați și republicani, inclusiv președintele Donald Trump, ceruseră, în ultimele zile, ca restaurantele din New York să fie din nou autorizate să servească în interior, așa cum se întâmplă în toate celelalte zone din Statul New York.

Guvernatorul a anunțat că echipele de control vor fi extinse pentru a încerca să acopere toate cele aproximativ 10.000 de restaurante din New York.

Guvernatorul a spus că se bazează și pe oamenii din New York pentru a notifica serviciile de sănătate în cazul unei încălcări clare a regulii de 25%.

„Restaurantele prezintă un risc potențial din cauza concentrării oamenilor din interior, dar deficitul este considerabil atunci când nu pot funcționa”, a recunoscut Andrew Cuomo la o conferință de presă.

Guvernatorul a avertizat că serviciul în interior ar putea fi interzis din nou dacă rata cazurilor pozitive pentru coronavirus va crește semnificativ după ce a fost sub 1% timp de o lună.

În schimb, dacă cifrele rămân la nivelul actual, Andrew Cuomo intenționează să permită restaurantelor să primească clienți la 50% din capacitate începând cu 1 noiembrie.

Potrivit unui studiu al New York Times, care se bazează pe datele de pe site-ul Yelp, aproape 900 de restaurante au închis definitiv în New York de la începutul pandemiei.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul