Criteriul National

Coronavirus: Nou record de infecții în Rusia, cel mai mare număr de cazuri după luna mai – Coronavirus

Coronavirus: Nou record de infecții în Rusia, cel mai mare număr de cazuri după luna mai – Coronavirus
octombrie 09
11:36 2020
Rusia a raportat vineri un număr record de 12.126 de noi infecții cu coronavirusul, autoritățile din Moscova, epicentrul pandemiei în țară, luând în considerare impunerea de noi restricții pentru a încetini răspândirea SARS-CoV-2, relatează Reuters și Moscow Times.

Rusia, care al patrulea cel mai mare număr de contagieri la nivel mondial cu 1.272.238 de cazuri confirmate oficial, a asistat la dublarea numărului de noi infecții în ultima lună. Noul record l-a depășit pe cel stabilit în 11 mai cu 470 de cazuri, autoritățile ruse raportând în acea zi 11.656 de cazuri.

Potrivit datelor centralizate de centrul de informare privind coronavirusul din Rusia 22.579 de persoane și-au pierdut viața în țara condusă de președintele Vladimir Putin de la izbucnirea pandemiei. Însă datele publicate lunar de agenția de statistică a țării sugerează că numărul real al fatalităților este cel puțin dublu.

Moscova, epicentrul pandemiei de COVID-19 în Rusia, a raportat 3.701 de noi infecții, numărul total al persoanelor care au contractat coronavirusul în capitala rusă ajungând la 321.812. Numărul contagierilor înregistrate în Moscova a crescut cu 53% în ultima săptămână.

Primăria Moscovei ia în considerare închiderea cluburilor de noapte, barurilor și localurilor de karaoke pentru a încetini răspândirea virusului, potrivit unor surse citate de presa rusă.

„Trebuie să reducem numărul de oameni din oraș altfel ne vom confrunta cu aceleași restricții pe care le-am văzut în primăvară”, a declarat un oficial pentru site-ul de știri RBC.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul