Criteriul National

Coronavirus: Record de infecții în Japonia / Experții vorbesc de un „al treilea val” al pandemiei – Coronavirus

Coronavirus: Record de infecții în Japonia / Experții vorbesc de un „al treilea val” al pandemiei – Coronavirus
noiembrie 12
13:54 2020
Autoritățile japoneze au raportat joi 1.634 de noi infecții cu coronavirusul, un număr record pentru această țară de la izbucnirea pandemiei, potrivit televiziunii NHK citată de Japan Times.

„Suntem în alertă ridicată”, a declarat Yasutoshi Nishimura, ministrul responsabil de combaterea pandemiei de COVID-19, adăugând că „trebuie să prevenim o expansiune explozivă a infecției”.

Capitala Tokyo a înregistrat joi 393 de noi cazuri, a doua zi consecutivă în care au fost raportate peste 300 de cazuri. Numărul pacienților internați la terapie intensivă a crescut la 39.

Nishimura a sugerat că scăderea temperaturilor și umiditatea scăzută ar putea exacerba pandemia pe măsură ce oamenii se întorc în case.

„Dacă răspândirea infecției continuă va trebui să luăm măsuri mai dure”, a afirmat acesta.

Guvernul nipon a încercat să repornească activitatea economică în timp ce ține virusul sub control, lansând programul de subvenții „Go To Travel” pentru a încuraja turismul intern și ajuta acest sector să treacă peste repercursiunile economice ale pandemiei.

Premierul Yoshihide Suga a promis să țină virusul sub control și că Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi organizate anul viitor. Guvernul intenționează să relaxeze restricțiile de călătorie pentru sportivii străini și analizează dacă să ia măsuri similare și pentru spectatori.

Miercuri, Japonia înregistrase 1.547 de noi contagieri cu SARS-CoV-2, cel mai mare număr de la începutul lunii august, unii experți în sănătate publică afirmând că țara insulară se confruntă cu un „al treilea” val al pandemiei.

„Această situație poate fi privită ca un al treilea val” a declarat Toshio Nakagawa, directorul Asociației Medicale Japoneze în cadrul unei conferințe de presă.

Capitala Tokyo se confruntă cu o creștere numărului de infecții de la începutul lunii noiembrie, rata de contagiere apropiindu-se de vârful din august.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul