Criteriul National

Coronavirus: Statul New York va reverifica vaccinurile validate de administrația Trump – International

Coronavirus: Statul New York va reverifica vaccinurile validate de administrația Trump – International
septembrie 25
04:23 2020
Statul New York „nu are încredere” în administrația Trump și va verifica din nou fiabilitatea vaccinurilor Covid-19 validate de Washington înainte de a le distribui celor 20 de milioane de locuitori ai săi, a declarat joi guvernatorul Andrew Cuomo, potrivit AFP.

Guvernatorul democrat, care îl acuză pe Donald Trump și guvernul său republican că au agravat pandemia de coronavirus prin gestionarea politizată a crizei, a indicat că va înființa o comisie pentru supravegherea distribuției vaccinurilor.

„Vaccinul este sigur? Nu voi avea încredere în guvernul federal și nu l-aș recomanda newyorkezilor pe baza opiniei guvernului federal”, a spus Cuomo într-un briefing de presă.

„Când guvernul federal își va termina evaluarea și va spune că este în siguranță, vom înființa propriul nostru comitet de evaluare … astfel încât să pot privi camera în față și să le spun locuitorilor acestui stat că se pot vaccina în siguranță”.

Aceste declarații confirmă climatul în creștere al neîncrederii în ceea ce privește viitoarele vaccinuri din Statele Unite. Un sondaj publicat pe 17 septembrie de Pew Institute a indicat că jumătate dintre americani ar refuza să fie vaccinați dacă un vaccin ar fi disponibil acum, un procent care s-a dublat din mai.

Un alt sondaj, lansat pe 10 septembrie de către Fundația Kaiser Family, a constatat că 62% dintre americani erau îngrijorați de presiunea guvernului federal asupra autorității de aprobare a medicamentelor, Food and Drug Administration (FDA), pentru a aprobă un vaccin fără a-i asigura eficacitatea și siguranța.

Donald Trump, care speră să fie reales pe 3 noiembrie, promite de câteva săptămâni sosirea iminentă a unui vaccin în fața unei pandemii care a ucis peste 200.000 de oameni în Statele Unite – cea mai grea pierdere din lume – și a infectat aproape șapte milioane de oameni.

Pregătirile logistice sunt în curs de distribuire a dozelor de vaccin de îndată ce studiile clinice în desfășurare produc rezultate concludente.

Un singur producător american, Pfizer, consideră că poate livra un vaccin în luna octombrie, dar nu va ajunge la majoritatea americanilor până în aprilie 2021, potrivit lui Trump, sau chiar la mijlocul anului 2021, potrivit unor oficiali de rang înalt.

Dovadă că climatul politic este exploziv, Cuomo și guvernatorul democrat al Michigan, Gretchen Whitmer, au cerut, de asemenea, joi o anchetă a Congresului cu privire la gestionarea „politizată” a acestei crize de către administrația Trump.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul