Criteriul National

Coronavirus SUA: Școlile din statul New York se vor putea redeschide din toamnă – Coronavirus

Coronavirus SUA: Școlile din statul New York se vor putea redeschide din toamnă – Coronavirus
august 10
12:52 2020
Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a dat undă verde pentru redeschiderea școlilor începând din toamnă, punând astfel capăt mai multor săptămâni de speculații referitoare la amânarea reluării cursurilor în sălile de clasă în statul care a fost epicentrul inițial al pandemiei în Statele Unite, anunță NBC News.

„Suntem probabil în cea mai bună situație din întreaga țară în momentul de față”, le-a declarat Cuomo reporterilor, adăugând că „dacă cineva poate deschide școlile suntem noi iar asta este valabil pentru fiecare regiune din stat”.

Dar este puțin probabil ca anunțul lui Cuomo să reprezinte ultimul cuvânt asupra unei probleme extrem de controversate, potrivit NBC News, site-ul american relatând că există o opoziție puternică din partea profesorilor și părinților cu privire la reluarea cursurilor în sălile de clasă.

„Dacă nu se întorc profesorii atunci nu poți deschide școlile în mod real”, a admis și guvernatorul, adăugând că „dacă părinții nu își trimit copiii, atunci nu deschizi de fapt școlile”.

Ordinul lui Cuomo lasă la latitudinea autorităților locale și inspectorilor școlari decizia cu privire la modul și oportunitatea redeschiderii unităților de învățământ cu condiția ca rata testelor pozitive cu COVID-19 din zona în care se află să fie sub 5%.

Însă primarul orașului New York, Bill de Blasio a anunțat deja că va permite redeschiderea școlilor în metropola americană doar dacă mai puțin de 3% din testele pentru COVID-19 sunt pozitive.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul