Criteriul National

Coronavirus: Tot mai mulți americani fură alimente și produse pentru copii / Numărul persoanelor care se confruntă cu nesiguranța alimentară în SUA a depășit 50 de milioane – Coronavirus

Coronavirus: Tot mai mulți americani fură alimente și produse pentru copii / Numărul persoanelor care se confruntă cu nesiguranța alimentară în SUA a depășit 50 de milioane – Coronavirus
decembrie 15
11:45 2020
Tot mai mulți americani recurg la furarea de produse de bază pe măsură ce pandemia de COVID-19 continuă să facă ravagii în această țară și milioane de persoane se confruntă cu foametea, relatează Business Insider.

În săptămâna încheiată pe 6 decembrie 853.000 de persoane au depus cereri de șomaj la nivelul statelor, cu 137.000 mai mulți decât în săptămâna anterioară, potrivit Departamentului american pentru muncă, potrivit știrii publicate inițial de Washington Post.

NPR a relatat că numărul persoanelor cu contracte de muncă temporară sau care lucrează pe cont propriu care au depus cereri de șomaj la nivel federal a crescut cu 48% în aceeași săptămână.

The Post a notat anterior că numărul persoanelor care se confruntă cu foametea în Statele Unite a ajuns la un nivel nemaivăzut de decenii, afectând cel puțin 26 de milioane de americani care spun că nu au suficiente alimente de mâncare.

Feeding America, cel mai mare ONG de combatere a foametei din SUA, a anunțat în luna octombrie a acestui an că, din cauza pandemiei, mai mult de 13 milioane de americani s-ar putea confrunta cu nesiguranța alimentară comparativ cu 2018, numărul total ajungând la 50,4 milioane.

Toate aceste lucruri au dus la creșterea furturilor de produse de bază precum alimente și produse pentru copii pe măsură ce americanii se zbat pentru a-și asigura traiul zilnic.

„Vedem o creștere a numărului crimelor cu impact redus”, afirmă Jeff Zisner, director pentru securitatea locului de muncă în cadrul companiei de securitate Aegis.

„Nu este vorba de mulți oameni care intră, iau un televizor și ies fugind pe ușa din față. Este un tip foarte diferit de infracționalitate – sunt oameni care fură produse consumabile și obiecte asociate cu copii și bebeluși”, precizează acesta.

Această creștere a infracționalității mărunte vine pe fondul negocierilor prelungite din Congresul american pentru adoptarea unui nou pachet de stimulare economică.

Joia trecută administrația Trump și-a apărat propunerea unui cec în valoare de 600 de dolari care să fie acordat odată în detrimentul ajutoarelor de șomaj acordate săptămânal de guvernul federal.

Nancy Pelosi, lidera democraților din Camera Reprezentanților, a sugerat la rândul ei că negocierile ar putea dura până după Crăciun.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul