Criteriul National

Coronavirus: Un vaccin cu dublă acțiune, anti-Covid și antigripal, va fi testat în Hong Kong – Coronavirus

Coronavirus: Un vaccin cu dublă acțiune, anti-Covid și antigripal, va fi testat în Hong Kong – Coronavirus
octombrie 10
16:07 2020
Un vaccin experimental care va viza combaterea gripei, dar și a Covid-19, administrat prin spray nazal va intra în testare clinică pe oameni în Hong Kong luna viitoare, a spus un doctor specializat în boli infecțioase, relatează Bloomberg.

Testul clinică de fază I va implica aproximativ 100 de adulți, a spus Yuen Kwok-Yung, președinte al departamentului de microbiologie de la University of Hong Kong.

Vaccinul experimental este similar unui spray nazal de imunizare împotriva gripei care este deja pe piață și care este conceput să înceapă să funcționeze acolo pe unde intră de obicei virusul: prin nas.

”Ideea noastră este că vrem să oferim protecție atât pentru gripă, cât și pentru Covid-19 în același timp”, a spus Yuen.

Cercetarea asupra sprayului experimental a primit finanțare de la Coalition for Epidemic Preparedness Innovations din Norvegia și de guvernul Hong Kong.

China a început luna trecută studiile clinice inițiale cu privire la un vaccin anti-Covid adiministrat prin spray nazal. Acesta este dezvoltat de cercetători de la Xiamen University, University of Hong Kong, dar și de producătorul Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise Co.

Vaccinul cu dublă acțiune se bazează pe un virus gripal slăbit și cu replicare deficientă care se dezvoltă doar în căile respiratorii superioare. Dezvoltatorii folosesc ingineria genetică pentru a șterge proteina NS1 a virusului și inserarea receptorului proteinei țepușă a Sars Cov2.

Abordarea vizează de asemenea să stimuleze un răspuns imun la nivelul mucusului membranei din nas, a spus Yuen.

O cercetare a oamenilor de știință de la Imperial College London, publicată în revista Science, a indicat că un răspuns imun puternic al mucoasei este important pentru a ajuta oamenii pentru a opri infecțiile respiratorii.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul