Criteriul National

Coronavirus: Vaccinul va fi gratuit în Belgia / Țara vizează vaccinarea a cel puțin 70% din populație – Coronavirus

Coronavirus: Vaccinul va fi gratuit în Belgia / Țara vizează vaccinarea a cel puțin 70% din populație – Coronavirus
noiembrie 17
02:17 2020

Guvernul belgian și-a anunțat luni intenția de a trata cel puțin 70% din populația țării – sau 8 milioane de persoane – cu viitoarele vaccinuri împotriva Covid-19 și să garanteze gratuitatea lor „pentru fiecare cetățean”, relatează AFP.

Vaccinarea nu va fi obligatorie, dar va deschisă voluntarilor, a decis, de asemenea, Conferința interministerială privind sănătatea publică, adunându-i în jurul ministrului sănătății Frank Vandenbroucke pe omologii săi din unitățile federale.

„Obiectivul este vaccinarea a cel puțin 70% din populație”, iar „grupurile prioritare vor fi determinate pe baza avizelor științifice și a unei dezbateri sociale”, se specifică într-un comunicat de presă. „Vaccinarea va fi gratuită pentru fiecare cetățean”, a adăugat el.

Belgia, o țară cu 11,5 milioane de locuitori în care au fost deja înregistrate aproape 540.000 de cazuri de coronavirus și peste 14.000 de decese, este unul dintre statele europene cele mai afectate de pandemie.

Membră UE, țara participă la procedura europeană de achiziționare a vaccinurilor anti-Covid, se arată în comunicatul de presă.

Comisia Europeană a anunțat luni că a aprobat un nou contract de achiziționare a unui vaccin împotriva Covid-19, al cincilea de acest gen, cu grupul farmaceutic german CureVac, și speră să semneze un al șaselea „în curând” cu firma americană Moderna.

Primele patru se referă la vacinul dezvoltat în comun de compania americană Pfizer și BioNTech (care prevede „până la 300 de milioane de doze” achiziționate), alte două la care lucrează compania AstraZeneca și Johnson & Johnson ( până la 400 de milioane de doze din fiecare) și încă un contract cu duo-ul franco-britanic Sanofi-GSK (până la 300 de milioane de doze).

Cu toate acestea, aceste livrări vor avea loc numai atunci când aceste vaccinuri s-au dovedit sigure și eficiente. Unda verde va fi a autorității de reglementare, Agenția Europeană pentru Medicamente.

UE a evocat până acum „începutul anului 2021” pentru disponibilitatea primelor doze.

Sâmbătă, Agenția a declarat că intenționează să își dea avizul favorabil cu privire la un prim vaccin „până la sfârșitul anului” pentru distribuire „din ianuarie”.

Până în prezent, Belgia s-a înscris pentru a primi 7,7 milioane de vaccinuri de la AstraZeneca (administrate în două doze) și 5,5 milioane de la Johnson & Johnson, a spus agenția Belga.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul