Criteriul National

Corporate Report: NBA nu este singura care s-a pus rău cu China; SUA vor permite vânzarea unor tehnologii către Huawei; Cât plătește de fapt Revolut? Poate că nu prea bine – Companii

Corporate Report: NBA nu este singura care s-a pus rău cu China; SUA vor permite vânzarea unor tehnologii către Huawei; Cât plătește de fapt Revolut? Poate că nu prea bine – Companii
octombrie 11
22:48 2019

Televiziunii de stat din China i s-a interzis să transmită meciurile NBA din prima săptămână / Apar pr mele semne de atenuare a tensiunilor comerciale dintre SUA și China /

NBA nu este singura care s-a pus rău cu China. Companii occidentale din mai multe industrii se confruntă cu dificultăți sporite pe piața chineză, pe măsură ce națiunea asiatică devine to mai politizată – și punitivă.

Leica, firma germană care produce aparate foto, a creat agitație cu un video promoțional în care apare „Tank Man” din mișcarea pro-democrație Tiananmen Square. Compania spune că nu a comandat filmul.

Coach, Givenchy și Versace au prezentat scuze Chinei pentru că au produs tricouri care prezintă aparent Hong Kong-ul drept o țară independentă.

Tiffany & Company au dezlănțuit un incendiu cu o reclamă în care un model își acoperă ochiul drept cu mâna, ceea ce poate fi interpretat în China ca o referință la un protestatar din Hong Kong care a fost împușcat în ochi.

Activision Blizzard, o companie de jocuri video din California, a suspendat un jucător din Hong Kong și i-a retras premiul în bani după ce acesta a cerut eliberarea orașului într-un interviu după meci.

Și Apple a retras o aplicație din App Store care permitea protestatarilor să urmărească acțiunile poliției. Decizia a fost luată după un editorial virulent din Ziarul Poporului, oficiosul Partidului Comunist Chinez.

„Gardienii chinezi spun că pedepsirea unei ligi sportive populare face ca o mulțime de americani să primească mesajul. Este important pentru Beijing, care vede un sprijin important pentru protestatarii din Hong Kong în presa occidentală și în mediile sociale”, scrie Washington Post.

NBA este blocată după un tweet (șters între timp) al unui executiv de la Houston Rockets în sprijinul protestatarilor de la Hing Kong. Mulți dintre partenerii NBA din China au întrerupt legăturile, dar oficialii NBA refuză să prezinte scuze Beijingului.

Dar șeful NBA, Adam Silver, a început să riposteze: „Vom proteja libertatea de exprimare a angajaților noștri”. Are curaj deoarece NBA are mai multă influență decât alte companii occidentale, fiind cea mai urmărită ligă sportivă în China. „Există alte hoteluri, companii aeriene și mărci de îmbrăcăminte. Dar NBA este de neînlocuit”, notează Wall Street Journal.

După o săptămână de tensiuni, Brooklyn Nets i-au învins pe Los Angeles Lakers într-un meci demonstrativ la Shanghai. Conducătorii și jucătorii nu audat declarații după meci, contrar protocolului ligii. (New York Times)

SUA vor permite vânzarea unor tehnologii către Huawei. Administrația Trump intenționează să emită licențe pentru ca unele companii să furnizeze „bunuri nesemnificative” gigantului tech chinez, mișcare care va permite atenuarea tensiunilor înaintea negocierilor comerciale. Sancțiunile anunțate în mai impun furnizorilor americani să obțină aprobări guvernamentale pentru vânzările de procesoare și alte tehnologii către Huawei Technologies Ltd., unul din cei mai mari producători de telefoane inteligente și echipamente de comutare pentru rețele.

Huawei, prima marcă globală chineză de tehnologie, a spus că pierderea accesului la componente americane și la suport tehnologic pentru servicii ca Google Music, Maps și altele îi amenință vânzările de telefoane. Furnizorii americani de procesoare și tehnologii spun că pierd venituri de miliarde de dolari.

Știrea survine în contextul așteptatei runde de discuții, a 13-a, în scopul încheierii unui război al taxelor iscat de surplusul și ambițiile tehnologice ale Beijingului. The Associated Press)

Cât plătește de fapt Revolut? Poate că nu prea bine. Dacă sperați să părăsiți sectorul bancar și să faceți avere lucrând cu fostul trader de la Credit Suisse Nikolay Storonsky la Revolut – unicornul tech britanic, banca online care aspiră la o evaluare de 20 de miliarde de dolari înainte de IPO, trebuie să vă spulberăm iluziile. Da, Revolut face angajări masive, dar cei mai mulți oameni nu sunt chiar atât de bine plătiți.

Revolut Limited tocmai și-a publicat situațiile contabile pentru anul financiar încheiat în decembrie 2018. Așa cum se știa, conducerea o duce foarte bine. Storonsky, fostul CFO Peter Higgins și Vladyslav Yatsenko, chief technology officer, și-au vândut între ei acțiuni de 25 de milioane de dolari în august 2018. Ingineri seniori ca Valdas Kriaučiukas și Igor Dolzhenko și-au vândut și ei deținerile. Pe lângă acestea, cel mai bine plătit director la Revolut Limited a primit o nouă remunerație de 1,5 milioane de lire pentru 2018, în principal în acțiuni.
Pe când Revolut este mieroasă la vârf, plățile nu mai sunt la fel de apetisante în jos. După un vârf de angajări în 2018, Revolut Ltd. și-a mărit personalul cu 224%, la 431 de oameni. Pe tot parcursul procesului, remunerația medie (inclusiv salarii, plăți în acțiuni și contribuții la pensii) s-a menținut la… £25k ($31k).

Dacă sunteți obișnuit(ă) cu un salariu ca într-o bancă de investiții veți avea un șoc oribil. În fapt, nu este surprinzător: Revolut este o bancă comercială și băncile comerciale nu dau salarii mari. Așa că, atunci când Revolut spune că va angaja încă 3.500 de oameni într-un efort global cu Visa, nu va crea mii de slujbe însoțite de salarii cu șase cifre.

Desigur, veți fi plătit(ă) mai mult într-o poziție de mid-management. Revolut Technologies Inc., filiala americană a companiei, a plătit în iunie un salariu de $165k unui manager senior de operații. Chiar și așa, nu este la nivelul altor poziții din finanțe – decât dacă veți putea încasa zdravăn când va avea loc IPO. Totuși, în 2018, Revolut a avut o pierdere de 33 de milioane de lire.

Plățile relativ modeste de la Revolut sunt notabile, mai ales că firma are o veche reputație de cultură abrazivă și de multe ore de muncă. Încearcă din greu să se ocupe de asta și Glassdoor (website pentru aprecieri anonime ale foștilor și actualilor salariați la adresa companiilor) a fost bombardată cu aprecieri de 5 stele de la tot felul de angajați care spuneau că este un loc de muncă minunat. Una din aceste aprecieri sclipitoare spunea totuși că Revolut nu este un loc pentru oameni care „cred că timpul de lucru este limitat la intevalul 9-5”.

Poate că e adevărat. Ar fi poate adevărat și să spui că Revolut este pentru oameni care gândesc că munca nu este limitată între orele 9 și 5 și vor să meargă și o milă în plus pentru un salariu mediu de £25k. (news.efinancialcareers.com)

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul