Criteriul National

Corpul de Control al premierului Cioloș verifică anumite aspecte la Opera Naţională Bucureşti

Corpul de Control al premierului Cioloș verifică anumite aspecte la Opera Naţională Bucureşti
aprilie 28
18:36 2016

Corpul de Control al premierului Dacian Cioloș verifică modul în care s-au făcut angajări în funcții de conducere la Opera Națională București și cum s-au stabilit remunerațiile lunare și anuale.Opera Națională București (ONB)  face obiecul unor verificări ale Corpului de Control al premierului, se arată într-un comunicat al Guvernului, citat de Agerpres.

opera-nationala-bucuresti

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Guvernului, acțiunea de control are următoarele obiective:

1) Verificarea modului în care s-a făcut angajarea persoanelor care au ocupat sau ocupă funcții de conducere;

2) Verificarea și compararea  modului de stabilire și acordare a remunerațiilor lunare/anuale, precum și a altor avantaje, personalului angajat în cadrul Operei Naţionale Bucureşti, precum și personalului colaborator;

3) Verificarea respectării prevederilor contractelor de management;

4) verificarea respectării dispozițiilor legale cu privire la constituirea şi realizarea veniturilor, precum şi la angajarea și efectuarea cheltuielilor;

5) Verificarea atribuirii și derulării unor contracte de achiziție a unor produse, servicii și/sau lucrări;

Alte aspecte considerate relevante de către echipa de control vor fi date publicității.

Reamintim faptul că Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, și-a dat demisia ieri în contextul scandalului de la Opera Națională.

 

Sursa foto : www.mercibynovotel.ro

 

Redacția ziarului Criteriul Național

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro