Criteriul National

Corupția – „Adevărata ” divă de pe la noi

Corupția – „Adevărata ” divă de pe la noi
februarie 20
14:29 2017
Averea nejustificată și Corupția 
coruptie
 
   De foarte mulți ani termenul de „CORUPȚIE „ este prezent în casele și mințile noastre cu aceeași frecvență ca și cuvântul „pâine „. Am impresia că în loc de paine ni s-a servit , chiar de la televizor, la mesele principale – corupție –  prin prezentarea non-stop a celor prezumați a fi săvârșit acte de corupție, însă, cu grijă, fără a se face vreo referire la averea acestora.
 
Așa am transformat ” CORUPȚIA „ în emblema de țară și obiect de studiu în școli.
 
  Ce-am rezolvat cu o astfel de mediatizare profesionistă ? 
 
Doamna „CORUPȚIA ” e mai atrăgătoare ca niciodata, de jos și până SUS, ceea ce ne obligă să credem că fără „EA ” nu se va putea trăi în ROMÂNIA!!!
 
   Vreți să aflați mai multe despre „DOAMNA ” ?
 
Vă rog să răspundeți și dumneavoastră, împreună cu mine, la autointerviul de mai jos:
 
Prima întrebare : Care este efectul la vedere al săvârșirii actelor de corupție ?
   Răspuns : ÎmbogĂȚirea nejustificată, uneori uriașă, a corupților și  corupătorilor. Averi fără număr, fără număr…
 
A doua întrebare : În legislația românească există reglementat un mecanism eficient de control al averilor nejustificate , finalizat cu impozitarea 100% a acestor averi( inclusiv a cheltuielilor exagerate) ?
    Raspuns :  Știu că există un mecanism de control, dar este formal, ineficient și discriminatoriu( dovadă- rezultatele ) ,exercitat uneori de neprofesioniști, din care unii puși pe îmbogățire, deci coruptibili ( vezi șefii de fisc condamnați sau cercetați penal).
 
 Cea de-a treia întrebare : Ați auzit de vreo propunere legislativă simplă și clară pentru impozitarea( nu zic confiscarea directă!) a tuturor averilor nejustificate( nu pe „tranșe”de nejustificare !) ?
    Răspuns : Nu am cunoștință. Cert este că astfel de averi sunt toate la locul lor și chiar cresc. Numai rezultatele concrete – sumele readuse la visteria țării- ar dovedi existența unor astfel de legi și în România.
 
  A patra întrebare : Sunt averile nejustificate rezultatul vizibil și concret al săvârșirii actelor de corupție și/sau abuz în serviciu ?
    Răspuns : În esență,aceste averi sunt chiar efectul săvârșirii actelor de corupție. „Corupția ” este CAUZA,  sursa  averii private nejustificate luată din averea publică, diminuată sau dispărută . Averea publică- banul public- adunat de la noi, cetățenii plătitori de taxe și impozite, este atribuită, adeseori, în administrare clientelei politice, fără pregătire corespunzătoare , la care se adaugă ,de multe ori , administratori dornici de îmbogățire, alături de cei pe care-i ajută să se îmbogățească nejustificat. Corupătorul și coruptul este egal cu actul Corupției.
romania-sfasiata
 
  O ultimă întrebare : Vom reuși vreodată ca prin noi înșine să reducem îmbogățirea nejustificată a celor PUȚINI în detrimentul , sărăcirea continuă, a celor MULȚI ?
      Răspuns : DA, atunci când ne vom schimba modul de a gândi și simți. Când vom renunța la egoismul feroce și vom înțelege că izolarea în „fericirea individuală ” este doar amăgire, atâta vreme cât în jurul nostru este sărăcie și suferință. Când vor fi inițiate și aprobate legi clare, chiar de către cei care ar putea face chiar ei obiectul controlului și confiscării averii nejustificate, atunci vom ști că am revenit la normalitate.
 
 Nota personală se referă la felul în care fiecare dintre dumneavoastră veți pronostica momentul de grație, fix atunci când se va întampla… miracolul !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo