Criteriul National

Corupția – „Adevărata ” divă de pe la noi

Corupția – „Adevărata ” divă de pe la noi
februarie 20
14:29 2017
Averea nejustificată și Corupția 
coruptie
 
   De foarte mulți ani termenul de „CORUPȚIE „ este prezent în casele și mințile noastre cu aceeași frecvență ca și cuvântul „pâine „. Am impresia că în loc de paine ni s-a servit , chiar de la televizor, la mesele principale – corupție –  prin prezentarea non-stop a celor prezumați a fi săvârșit acte de corupție, însă, cu grijă, fără a se face vreo referire la averea acestora.
 
Așa am transformat ” CORUPȚIA „ în emblema de țară și obiect de studiu în școli.
 
  Ce-am rezolvat cu o astfel de mediatizare profesionistă ? 
 
Doamna „CORUPȚIA ” e mai atrăgătoare ca niciodata, de jos și până SUS, ceea ce ne obligă să credem că fără „EA ” nu se va putea trăi în ROMÂNIA!!!
 
   Vreți să aflați mai multe despre „DOAMNA ” ?
 
Vă rog să răspundeți și dumneavoastră, împreună cu mine, la autointerviul de mai jos:
 
Prima întrebare : Care este efectul la vedere al săvârșirii actelor de corupție ?
   Răspuns : ÎmbogĂȚirea nejustificată, uneori uriașă, a corupților și  corupătorilor. Averi fără număr, fără număr…
 
A doua întrebare : În legislația românească există reglementat un mecanism eficient de control al averilor nejustificate , finalizat cu impozitarea 100% a acestor averi( inclusiv a cheltuielilor exagerate) ?
    Raspuns :  Știu că există un mecanism de control, dar este formal, ineficient și discriminatoriu( dovadă- rezultatele ) ,exercitat uneori de neprofesioniști, din care unii puși pe îmbogățire, deci coruptibili ( vezi șefii de fisc condamnați sau cercetați penal).
 
 Cea de-a treia întrebare : Ați auzit de vreo propunere legislativă simplă și clară pentru impozitarea( nu zic confiscarea directă!) a tuturor averilor nejustificate( nu pe „tranșe”de nejustificare !) ?
    Răspuns : Nu am cunoștință. Cert este că astfel de averi sunt toate la locul lor și chiar cresc. Numai rezultatele concrete – sumele readuse la visteria țării- ar dovedi existența unor astfel de legi și în România.
 
  A patra întrebare : Sunt averile nejustificate rezultatul vizibil și concret al săvârșirii actelor de corupție și/sau abuz în serviciu ?
    Răspuns : În esență,aceste averi sunt chiar efectul săvârșirii actelor de corupție. „Corupția ” este CAUZA,  sursa  averii private nejustificate luată din averea publică, diminuată sau dispărută . Averea publică- banul public- adunat de la noi, cetățenii plătitori de taxe și impozite, este atribuită, adeseori, în administrare clientelei politice, fără pregătire corespunzătoare , la care se adaugă ,de multe ori , administratori dornici de îmbogățire, alături de cei pe care-i ajută să se îmbogățească nejustificat. Corupătorul și coruptul este egal cu actul Corupției.
romania-sfasiata
 
  O ultimă întrebare : Vom reuși vreodată ca prin noi înșine să reducem îmbogățirea nejustificată a celor PUȚINI în detrimentul , sărăcirea continuă, a celor MULȚI ?
      Răspuns : DA, atunci când ne vom schimba modul de a gândi și simți. Când vom renunța la egoismul feroce și vom înțelege că izolarea în „fericirea individuală ” este doar amăgire, atâta vreme cât în jurul nostru este sărăcie și suferință. Când vor fi inițiate și aprobate legi clare, chiar de către cei care ar putea face chiar ei obiectul controlului și confiscării averii nejustificate, atunci vom ști că am revenit la normalitate.
 
 Nota personală se referă la felul în care fiecare dintre dumneavoastră veți pronostica momentul de grație, fix atunci când se va întampla… miracolul !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro