Criteriul National

Corupția – „Adevărata ” divă de pe la noi

Corupția – „Adevărata ” divă de pe la noi
februarie 20
14:29 2017
Averea nejustificată și Corupția 
coruptie
 
   De foarte mulți ani termenul de „CORUPȚIE „ este prezent în casele și mințile noastre cu aceeași frecvență ca și cuvântul „pâine „. Am impresia că în loc de paine ni s-a servit , chiar de la televizor, la mesele principale – corupție –  prin prezentarea non-stop a celor prezumați a fi săvârșit acte de corupție, însă, cu grijă, fără a se face vreo referire la averea acestora.
 
Așa am transformat ” CORUPȚIA „ în emblema de țară și obiect de studiu în școli.
 
  Ce-am rezolvat cu o astfel de mediatizare profesionistă ? 
 
Doamna „CORUPȚIA ” e mai atrăgătoare ca niciodata, de jos și până SUS, ceea ce ne obligă să credem că fără „EA ” nu se va putea trăi în ROMÂNIA!!!
 
   Vreți să aflați mai multe despre „DOAMNA ” ?
 
Vă rog să răspundeți și dumneavoastră, împreună cu mine, la autointerviul de mai jos:
 
Prima întrebare : Care este efectul la vedere al săvârșirii actelor de corupție ?
   Răspuns : ÎmbogĂȚirea nejustificată, uneori uriașă, a corupților și  corupătorilor. Averi fără număr, fără număr…
 
A doua întrebare : În legislația românească există reglementat un mecanism eficient de control al averilor nejustificate , finalizat cu impozitarea 100% a acestor averi( inclusiv a cheltuielilor exagerate) ?
    Raspuns :  Știu că există un mecanism de control, dar este formal, ineficient și discriminatoriu( dovadă- rezultatele ) ,exercitat uneori de neprofesioniști, din care unii puși pe îmbogățire, deci coruptibili ( vezi șefii de fisc condamnați sau cercetați penal).
 
 Cea de-a treia întrebare : Ați auzit de vreo propunere legislativă simplă și clară pentru impozitarea( nu zic confiscarea directă!) a tuturor averilor nejustificate( nu pe „tranșe”de nejustificare !) ?
    Răspuns : Nu am cunoștință. Cert este că astfel de averi sunt toate la locul lor și chiar cresc. Numai rezultatele concrete – sumele readuse la visteria țării- ar dovedi existența unor astfel de legi și în România.
 
  A patra întrebare : Sunt averile nejustificate rezultatul vizibil și concret al săvârșirii actelor de corupție și/sau abuz în serviciu ?
    Răspuns : În esență,aceste averi sunt chiar efectul săvârșirii actelor de corupție. „Corupția ” este CAUZA,  sursa  averii private nejustificate luată din averea publică, diminuată sau dispărută . Averea publică- banul public- adunat de la noi, cetățenii plătitori de taxe și impozite, este atribuită, adeseori, în administrare clientelei politice, fără pregătire corespunzătoare , la care se adaugă ,de multe ori , administratori dornici de îmbogățire, alături de cei pe care-i ajută să se îmbogățească nejustificat. Corupătorul și coruptul este egal cu actul Corupției.
romania-sfasiata
 
  O ultimă întrebare : Vom reuși vreodată ca prin noi înșine să reducem îmbogățirea nejustificată a celor PUȚINI în detrimentul , sărăcirea continuă, a celor MULȚI ?
      Răspuns : DA, atunci când ne vom schimba modul de a gândi și simți. Când vom renunța la egoismul feroce și vom înțelege că izolarea în „fericirea individuală ” este doar amăgire, atâta vreme cât în jurul nostru este sărăcie și suferință. Când vor fi inițiate și aprobate legi clare, chiar de către cei care ar putea face chiar ei obiectul controlului și confiscării averii nejustificate, atunci vom ști că am revenit la normalitate.
 
 Nota personală se referă la felul în care fiecare dintre dumneavoastră veți pronostica momentul de grație, fix atunci când se va întampla… miracolul !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro