Criteriul National

Coruptia inca are cote alarmante in Romania

Coruptia inca are cote alarmante in Romania
ianuarie 27
06:03 2016

ipc romania loc 26 in europa

In editita din 2015 a Indicelui de Percepție a Corupției (IPC) lansat miercuri de Transparency International, s-a aratat ca populatia globului lucraza impreuna pentru a extermina coruptia.

Potrivit declaratiilorlui  lui José Ugaz, presedintele Transparency International, coruptia ramane o problema in intreaga lume: ‘Corupția poate fi învinsă dacă lucrăm împreună. Pentru a elimina abuzul de putere, luarea de mită și a arunca lumină asupra înțelegerilor secrete, cetățenii trebuie să le spună împreună guvernelor lor că s-au săturat. Indicele de Percepție a Corupției 2015 arată clar că corupția rămâne o problemă în întreaga lume. Dar 2015 a fost și un an în care oamenii au ieșit din nou în stradă pentru a protesta împotriva corupției. Oamenii de pe tot globul au trimis un semnal puternic către cei de la putere: este timpul de a aborda marea corupție”Corupția poate fi învinsă dacă lucrăm împreună. Pentru a elimina abuzul de putere, luarea de mită și a arunca lumină asupra înțelegerilor secrete, cetățenii trebuie să le spună împreună guvernelor lor că s-au săturat. Indicele de Percepție a Corupției 2015 arată clar că corupția rămâne o problemă în întreaga lume. Dar 2015 a fost și un an în care oamenii au ieșit din nou în stradă pentru a protesta împotriva corupției. Oamenii de pe tot globul au trimis un semnal puternic către cei de la putere: este timpul de a aborda marea corupție’.

Conform Transparency International in Romania Indicele de Percepere a Coruptiei a ajuns la un scor de 48/100 si ocupam locul 58  din totalul de 168 de tari in care s-a efectuat studiul.  In Europa ocupam penultimul loc si ne aflam inaintea vecinilor de la sud, bulgarii.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo