Criteriul National

Costurile lucrărilor de amenajare a Șoselei Giurgiului au crescut de peste două ori / Primarul Daniel Băluță: Se asfaltează încă 12 străzi din care 9 de pâmânt – Administratie Locala

Costurile lucrărilor de amenajare a Șoselei Giurgiului au crescut de peste două ori / Primarul Daniel Băluță: Se asfaltează încă 12 străzi din care 9 de pâmânt – Administratie Locala
octombrie 08
15:58 2019
Costul lucrărilor de de amenajare a Șoselei Giurgiului, realizate de Primăria Sector 4, au crescut într-un an de la 62 milioane lei la 147 milioane lei, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat marți de Consiliul Local. Guilhem Moulin, consilier local USR, este de părere că prețul pe km este foarte mare și a anunțat că nu votează proiectul. Contactat de HotNews.ro, Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, spune că au crescut costurile deoarece în cadrul proiectului au fost introduse și vor fi reabilitate alte 12 străzi, din care 9 de pământ.

Prin Hotărârea Consiliului 4 numărul 274/06.11.2018 , costul proiectului a fost stabilit la 62 milioane lei, iar potrivit proiectului postat pe site-ul Primăriei Sectorului 4, marți, costul sare la circa 147 milioane lei .

În raportul de specialitate al proiectului, reprezentanții Primăriei Sector 4 spun că prețul a crescut deoarece a fost incluse mai multe artere în proiect.

”Pe perioada derulării contractului, pentru obiectivul de investiții Reabilitare, modernizare sistem rutier şi amenajare spații urbane în zonele adiacente şoselei Giurgiului, pentru care au fost demarate lucrările, a fost inițiată o procedură de extindere a proiectului, prin includerea mai multor artere adiacente obiectivului de investiții, inclusiv prin crearea/redimensionarea căilor de acces pe Şoseaua Giurgiului în zona de sud. Astfel, pentru asigurarea execuției tuturor lucrărilor din zonă în sistem integrat, Sectorul 4 a procedat la actualizarea documentației tehnico-economice pentru obiectivul menţionat mai sus. În urmă actualizării documentației tehnico-economice, a rezultat o majorare a valorii indicatorilor tehnico-economici, acest lucru fiind influenţat mai ales de extinderea zonei de intervenție, inclusiv în zone unde este necesară crearea infrastructurii pentru extinderea rețelelor de utilități ( electicitate, apă/canal, gaze naturale). Astfel, țînând cont de faptul că şantierul pe Şos. Giurgiului este în plină desfăşurare, considerăm că aprobarea în regim de urgenţă a noilor indicatori tehnico-economici este absolut necesară pentru a preveni încetinirea ritmului de lucru, fapt ce ar conduce la un disconfort accentuat adus cetăţenilor riverani sau cei care tranzitează zona”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.

Contactat de HotNews.ro, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a dat explicații suplimentare.

”Este vorba despre un proiect care are în componență Șoseaua Giurgiului și la care s-au adăugat încă 12 străzi din care 9 nu au asfalt, apă, canal, gaz și lumină. Practic indicatorii s-au modificat fiindcă este vorba despre o zonă, nu doar Șoseaua Giurgiului, ca să aplicăm într-un program guvernamental”, a explicat Băluță.

Consilierul local USR, Guilhem Moulin, a postat pe pagina de Facebook că nu va vota proiectul.
”Primăria Sectorului 4 a propus acest proiect în noiembrie 2018 cu un cost total de 62 de milioane de lei. În mai 2019 costul a fost actualizat la 86 de milioane. În ședința de consiliu de astăzi primăria vrea să actualizeze acest cost la 147 de milioane. Costul pe km ar ajunge astfel la 36,75 de milioane, cu 18% mai mult decât drumul express Pitești-Craiova care costă 31,1 milioane / km. Voi vota împotriva acest cost supraevaluat fără niciun fel de justificare”, a postat pe pagină de Facebook consilierul local USR, Guilhem Moulin.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul