Criteriul National

COVID-19. EXTRATEREŞTRII Pamflet

COVID-19. EXTRATEREŞTRII Pamflet
martie 28
04:15 2020

received_172184577106407

COVID-19. EXTRATEREŞTRII

(pamflet)

Nu cu mult timp în urmă se credea că cel care deţine arme foarte performante este cel mai puternic de pe glob. În aceste zile de grea încercare vedem cum, dar mai ales cât de uşor se poate ţine în frâu o întreagă planetă prin propagarea în atmosferă a unui virus minuscul. Neglijenţă sau intenţie, mai contează? Important este că ne confruntăm cu un inamic invizibil, veritabilă armă biologică.
Bănuiam cu toţii că mai devreme sau mai târziu va veni scadenţa atât de trâmbiţată, precum Apocalipsa, prin semnele ei prevestitoare tot mai evidente, dar totuşi nu credeam că vom ajunge să trăim asemenea vremuri cumplite. Abia acum realizăm că ne-am înşelat amarnic crezând că profeţia ne va ocoli şi că suntem infailibili.
Citeam la un moment dat undeva că într-o bună zi vom ajunge să omorâm oameni pentru a salva copacii şi se pare că nu suntem departe, având în vedere poluarea ce ne ameninţă.
Mă doare însă foarte tare că OMUL, această fiinţă superioară, şi-a făcut-o cu mâna lui. A fost suficient un moment de neatenţie ca să fie scăpat din laborator un virus minuscul, botezat între timp COVID-19, pentru a arunca în aer întreaga planetă. Că se neagă acest lucru şi că maselor largi li se prezintă o cu totul altă variantă care nu încriminează OMUL, acest HOMO SAPIENS nesocotit, este explicabil, dar şi de-a dreptul incalificabil.
Chiar aşa, suntem luaţi de proşti pe faţă?
Înţeleg, este scandalos ceea ce se întâmplă, iar mass-media pune şi ea paie pe foc prin mediatizarea excesivă a infectaţilor, izolaţilor sau a celor aflaţi în carantină, dar să minţi şi să prosteşti o întreagă lume este chiar strigător la cer.
Nu ştiu care este adevărul şi nici nu cred că se va afla vreodată, dar prea e cusută cu aţă albă varianta „liliacul prăjit”. Suntem, totuşi, în mileniul al III-lea, dacă vă întreabă cineva! Între timp am mai răsfoit şi noi o carte, am mai văzut un film, am mai urmărit un documentar sau şi acelea au fost măsluite şi ne-au inoculat idei năstruşnice?!
Oricum, un lucru e clar: nu mai putem fi păcăliţi uşor. Dacă tot aveţi de gând să ne îngenuncheaţi, măcar aveţi demnitatea de a lupta pe faţă. Urmăriţi un scop? Aveţi tăria de a-l striga! Nu ne mai ţineţi în tensiune! Spuneţi pe faţă ce doriţi, eventual negociem, (tot e moda!), dar nu ne mai prostiţi pe faţă cu viruşi, co-viruşi, hanta-viruşi şi ce-or mai veni. Fiincă un lucru e cert. Odată deschisă cutia Pandorei, greu mai poate fi ţinută-n frâu.
Suntem mulţi şi bătrâni? Asta vă deranjează? Vă este teamă de cei mulţi? De aceea acţionaţi mişeleşte? Nu vă impacientaţi! Oricum, aţi avut grijă de-a lungul timpului să ne măturaţi discret, otrăvindu-ne lent cu substanţele chimice adăugate în alimente (celebrele E-uri!) sau cu antibioticele injectate animalelor care, indirect, prin consumarea cărnii ne-au infestat.
Mă întreb şi vă întreb: Cum se face că bunicii noştri au trăit peste 80 de ani fără să ştie ce este acela diabet, iar acum această maladie a devenit boala secolului? Nu vi se pare dubios?
Iar oamenii de ştiinţă au constatat că acest COVID-19 are mutaţii asemănătoare virusului HIV şi Ebola având o capacitate mai mare de până la 1000 de ori de a se conecta cu celulele umane decât a virusului SARS. A dracului coincidenţă! Nu vi se pare că bate la ochi?
Ce s-a întâmplat? Nu au dat rezultatul scontat HIV, Ebola, SARS? De aceea s-a slobozit COVID-ul?
„Homo homini lupus”, sună un proverb latin, dar abia acum îi înţelegem sensul. De ce? Pentru că oricât ar încerca unii sau alţii să ne convingă de provenienţa nevinovată a virusului ucigaş ce ne bântuie, nu ţine, dragilor! Zău că nu!
Este cu certitudine opera omului, dar se impun răspunsuri grabnice unor întrebări esenţiale:
1) Dacă tot a fost creat în laborator, cum se presupune, nu există şi un antidot?
2) Cui foloseşte toată nebunia asta?
3) Cine trage sforile din culise?
Să fie oare EXTRATEREŞTRII? În lumea dementă în care trăim, nu
m-ar mira dacă s-ar lua în calcul şi această supoziţie, aruncându-se vina pe aceştia, având în vedere faptul că, întâmplător sau nu, atâtea OZN-uri (?) ne -„au vizitat” în ultima vreme.
No comment!

Sursa foto:https://google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul