Criteriul National

Covid-19: Numărul de decese a crescut cu 50% în Europa între sfârșitul lui martie și începutul lui aprilie (statistica franceză) – Coronavirus

Covid-19: Numărul de decese a crescut cu 50% în Europa între sfârșitul lui martie și începutul lui aprilie (statistica franceză) – Coronavirus
iulie 29
14:57 2020
Epidemia de Covid-19 a provocat în Europa un vârf de supramortalitate de 50% între sfârșitul lui martie și începutul lui aprilie, potrivit cifrelor institutului francez de statistică (Insee), care arată că Franța, Spania, Belgia și Italia au fost statele cele mai afectate, scrie AFP.

În timp ce în anii precedenți mortalitatea avea tendința de a scădea în luna martie, după episodul gripei sezoniere, aceasta a crescut sensibil în acest an, pentru a atinge un vârf, atât în Franța cât și în Europa, la sfârșitul lui martie – începutul lui aprilie, potrivit Insee.

Astfel, între le martie 30 – 6 aprilie, în Europa numărul deceselor a crescut cu 50% în raport cu media bazată pe numărul de decese pentru această săptămână în perioada 2016-2019.

Această proporție a atins 60% în Franța, 155% în Spania, 91% în Belgia (și apoi 107% în săptămâna următoare) și 67% în Italia (88% în săptămâna precedentă, vârful fiind atins o săptămână mai devreme).

Supramortalitatea s-a redus apoi progresiv pentru a deveni practic nulă la începutul lui mai.

Pentru perioada 2 martie – 26 aprilie, cea mai mare parte (84%) a supramortalității observată în 21 de țări din Europa pentru care Insee a avut date a fost generată de Spania, Italia, Belgia și Franța.

Supramortalitatea a fost de 71% în Spania, 49% în Italia, 44% în Belgia și 28% în Franța pe ansamblul celor opt săptămâni când epidemia s-a aflat la cote maxime.

În schimb, în Germania, cea mai populată țară din Europa, supramortalitatea este mult mai mică (4% în aceeași perioadă), la fel ca pentru o mare parte a țărilor din Europa centrală și de est.

În general, creșterea mortalității a afectat mai mult bărbații și persoanele de peste 50 de ani, dar în special peste 70 de ani.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul