Criteriul National

COVID – 19. PRELUNGIREA STĂRII DE URGENŢĂ CU O LUNĂ

COVID – 19. PRELUNGIREA STĂRII DE URGENŢĂ CU O LUNĂ
aprilie 14
22:27 2020

received_361193381467514

Azi, 14 aprilie 2020, STAREA DE URGENŢĂ s-a mai prelungit cu o lună. Iar în luna asta ce facem? se întreabă, pe bună dreptate, antreprenorul unui IMM. Dăm falimenrt? Intrăm în insolvenţă? Ce mâncăm? Cu ce plătim rata la bancă, facturile?
În faţa acestei avalanşe de întrebări, chiar nu ai un răspuns, având în vedere situaţia dată. Zilnic apar noi şi noi focare, rata de îmbolnăvire este de circa 3-400 persoane la zi. Decesele nu fac nici ele excepţie. Într-adevăr, nu în ritmul galopant din Italia şi Spania, dat fiind că s-au luat măsuri din timp, dar totuşi, ar trebui să fim prudenţi.
Numai respectând anumite reguli de conduită putem depăşi criza şi cu toţii trebuie să fim conştienţi de acest lucru. Este o vorbă: Nu banii ne fac pe noi, ci noi facem banii, dar abia acum îi înţeleg sensul profund. Sănătate să fie, că banii îi facem. Şi apoi, s-a decalat cu trei luni data plăţii facturilor, iar ratele la bancă au o perioadă de graţie de nouă luni. Deci, măsuri s-au propus din timp şi s-a căzut de acord asupra lor, aşa că nu trebuie să ne facem griji. Şi apoi, dacă ţinem morţiş să achităm o factură, există şi varianta on-line. E suficient să avem un card pentru a face viramentul în contul facturii pe baza codului de client. Dar, oricum, s-a anunţat plafonarea preţurilor la gaze, electricitate şi bunuri de strictă necesitate, precum şi amânarea plăţii acestora cu trei luni. Deci, nu trebuie să ne alarmăm.
Ştiu că oamenii sunt obişnuiţi să-şi plătească facturile la timp pentru a nu intra în incapacitate de plată, dat fiind că salariile şi pensiile sunt mici, dar acum este STARE DE URGENŢĂ, o situaţie specială care impune respectarea ordinelor impuse de către autorităţi.
Ce preferaţi? Un om bolnav, incapabil să mai plătească nicio factură sau unul sănătos care de îndată ce viaţa intră pe un făgaş normal, va putea să-şi achite restanţele? Întrebarea este, desigur, una retorică, iar răspunsul este unul singur, intuit de toată lumea.
Aşadar, să nu plecăm urechea la cârcotaşii care, neavând altceva mai bun de făcut, vâră băţul prin gard, doar, doar li se va răspunde. Nu trebuie să le dăm satisfacţie intrând în jocul lor murdar, căci, în fond, este vorba de SĂNĂTATEA noastră.

Sursa foto: https://google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul