Criteriul National

COVID -19. RECOMANDĂRI

COVID -19. RECOMANDĂRI
martie 24
16:09 2020

received_901499040286106

Omul, această fiinţă egolatră, abia în aceste zile de cumpănă mondială realizează cât e de mărunt, cât este de mic în comparaţie cu Marele Tot, Mama Natură sau Dumnezeu. A fost suficientă o clipă de neatenţie (Dă, Doamne, să fi fost aşa, deşi crunt mă îndoiec!) pentru ca întreaga planetă să fie aruncată în HAOS.
« Din haos, Doamne,-am apărut şi m-aş întoarce-n haos / Şi din repaos m-am născut, mi-e sete de repaos », zicea poetul nostru genial Mihai Eminescu, dar abia acum vedem ce înseamnă HAOSUL cu adevărat.
Este posibil ca scenariul prost la care asistăm să fie răzbunarea Naturii sau a Domnului care nu mai suportă nesocotinţa umană ce se otrăveşte singură prin poluarea mediului, defrişarea pădurilor, dar tot atât de bine şi mai plauzibil, desigur, poate fi un scenariu conceput de o minte criminală a lui HOMO SAPIENS care doreşte ca prin nimicirea unei părţi a populaţiei, oricum îmbătrânită şi inutilă, să reducă indirect poluarea.
Oricare ar fi factorul declanşator al PANDEMIEI COVID-19 decretată târziu şi pe principiul “N-o fi dracu-atât de negru!” de către toate statele lumii, cert este un lucru. Odată scăpat de sub control, virusul ucigaş face ravagii.
Despre autorităţile noastre nu mai vorbesc.
A decretat STARE DE URGENŢĂ în ceasul al doisprezecelea şi în loc să dea legi drastice, clare, pentru stoparea proliferării COVID-19 prin interdicţia deplasării persoanelor şi prin impunearea izolării acestora la domiciliu, s-a limitat la unele RECOMANDĂRI. Ca şi cum ar zice doctorul: Luaţi medicamentele pentru tensiune, dar ar fi recomandabil să scoateţi sarea din alimentaţie!
Oricât m-aş strădui, nu pot pricepe cum în asemenea momente critice, vitale pentru ţară şi omenire, tu, ca stat ce te afli şi se presupune că îţi pasă de cetăţenii plătitori de taxe, vii cu simple recomandări.
Şi mă bântuie gândul că această atitudine relaxată este foarte strâns legată de bruma de capital electoral pe care l-au câştigat cei ce se află azi la cârma ţării. Tare vă e teamă că pierdeţi ciolanul, nu-i aşa? Abia ce l-aţi apucat, nu?!… Dă, Doamne, să mă înşel!
Dar să revenim la celebrele RECOMANDĂRI. Cuvântul este INTERDICŢIE, stimabililor, să ne înţelegem. Şi amendă, o amendă usturătoare.
Dar ce bat eu câmpii aici când preoţii, care se presupune că au ceva glagore în cap şi o facultate pe deasupra, împărtăşesc enoriaşii cu aceeaşi linguriţă?
Cred că e inadmisibilă inconştienţa autorităţilor, dar şi a tuturor românaşilor care din plictiseală, desigur, ies la un grătărel, la un fitness în parc, precum am văzut la TV, că doar e soare, frumos, primăvară…
Primăvară până când, dragilor?

Sursa foto: https://google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul