Criteriul National

Covid-19: Și Argentina vrea vaccinul rusesc până la sfârșitul anului – International

Covid-19: Și Argentina vrea vaccinul rusesc până la sfârșitul anului – International
noiembrie 07
05:15 2020
Președintele argentinian, Alberto Fernandez, a declarat că se așteaptă ca un vaccin să fie disponibil până la sfârșitul anului, după ce a ajuns la un acord cu Rusia care să permită vaccinarea a 10 din cei 44 de milioane de locuitori ai țării, potrivit AFP

„Vrem ca argentinienii să poată conta pe un vaccin cât mai repede posibil”, a declarat Fernandez într-un mesaj adresat populației vineri.

„Ar trebui să avem dozele pentru 10 milioane de oameni, dacă totul merge bine, de la sfârșitul lunii decembrie”, a adăugat președintele.

Alberto Fernandez a confirmat, de asemenea, că a discutat telefonic cu omologul său rus Vladimir Poutin în vederea furnizării către Argentina a vaccinurilor Sputnik V.

Cele două țări au făcut „pași importanți” pentru a ajunge la un acord direct de aprovizionare, în timp ce monitorizează îndeaproape dezvoltarea testelor în Rusia, „pentru a aproba rapid vaccinul când va veni momentul”.

Sputnik V, numit după primul satelit artificial din istorie proiectat de Uniunea Sovietică, a intrat în a treia fază a studiilor clinice, cu un program de vaccinare care încorporează injectarea a două doze la 21 de zile de diferență.

Vaccinul a fost întâmpinat cu scepticism în întreaga lume, nu în ultimul rând pentru că nu a atins ultimele etape ale testării când a fost lansat.

Argentina este una dintre țările cele mai afectate de pandemie, cu peste 1,2 milioane de cazuri și aproape 33.000 de decese din martie.

Președintele sud-american a adăugat că țara se află în discuții cu alte laboratoare ale căror vaccinuri se află în prezent în faza 3 de studii clinice.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul