Criteriul National

COVID-UL ŞI POLITIKA (pamflet)

COVID-UL ŞI POLITIKA  (pamflet)
aprilie 10
22:04 2020

received_2579130962363817
În plină PANDEMIE de corona autorităţile noastre nu găsesc altceva mai bun de făcut decât să se joace cu nervii noştri şi aşa întinşi la maximum. Se prea poate că din punct de vedere al Măriilor Lor să nu fim destul de stresaţi că suntem condamnaţi să stăm în casă sau să ne infectăm, Doamne fereşte, altfel nu le înţeleg atitudinea.
Adică, o întreagă planetă luptă cu pandemia, iar pe noi ne preocupă lupta dintre ministere. Ministrul muncii susţine că se vor majora pensiile cu 40%, iar ministrul de finanţe, care în mod sigur ştie ce spune, afirmă cu jumătate de gură că vom vedea după… „execuţia bugetară”. Ministrul muncii spune că banii pentru mărire au fost cuprinşi în buget, ministrul de finanţe nu o contrazice, dar îi atrage atenţia că în conjunctura dată trebuie să fim atenţi spre a nu intra în colaps.
Dintre cei doi, sigur unul minte, dar întrebarea este: Cine spune adevărul?
Dacă în legătură cu pensiile o mai scaldă, în ceea ce priveşte alocaţia pentru copii, ministrul de finanţe a fost tranşant. Nu s-au alocat bani pentru dublarea acestora. Punct. Deci, copiii au fost şterşi de pe listă.
Dar pentru pensii s-au alocat bani, că de mai bine de jumătate de an latră, când opoziţia, când puterea, ba că sunt, ba că nu sunt? Ce să înţeleagă ţugulanul din această hâră continuă?
Unii vor spune că sunt cârcotaş, că omul e înţelept şi că va înţelege, având în vedere perioada grea prin care trece ţara, planeta întreagă. Dar mai uşor cu-nţelepciunea, da?! Aici e vorba de păpică. Şi dacă vrei să afli cum e omul, arde-l la portofel! Atunci îşi dezvăluie adevărata faţă, hâdă, e drept, dar ăştia suntem. Masca e pentru zile cu soare, să fim înţeleşi.
Şi apoi, dacă stăm şi ne gândim bine, are dreptate. Adică, pentru pensii speciale şi tot felul de sinecuri ale beizadelelor sunt bani, iar pentru amărâtul care îşi duce viaţa de azi pe mâine nu. Ce facem aici? Jucăm alba-neagra, uite-o, nu e?
Încetaţi jocul ăsta periculos, că s-ar putea să vă ardeţi degeţelele! Traversaţi o perioadă grea. Înţeleg. Urmează alegerile şi nu se ştie, dar nu ne mai plimbaţi cu zăhărelul! Mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieşi, oricum, la iveală.
S-ar putea să fiţi taxaţi pentru măsurile luate, dar mai bine spuneţi tranşant cum stau lucrurile decât să vă hârâiţi continuu. Lupta voastră surdă nu duce la nimic bun, iar în perioada asta chiar este nepotrivită.
Înţelegem că la mijloc este miza electorală, dar măcar fiţi demni şi recunoaşteţi o dată pentru totdeauna care este situaţia reală. Nu mai trageţi unul hăis, iar altul cea, că s-ar putea foarte bine să ajungem în şanţ, în noroiul Veorikăi, şi nu ştiu dacă dintr-o asemenea postură veţi mai putea clama că aţi scos ţara din noroaie, aşa cum o făcea senin, nu cu mult timp în urmă, sinistrul personaj.

Sursa foto: https://google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul