Criteriul National

Crimă in Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu!?

Crimă in Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu!?
martie 10
04:40 2022

Incisiv de Prahova a dezvăluit in urmă cu ceva timp modul defectuos in care functiile de conducere sunt ocupate in sistemul penitenciar si la vremea respectivă semnalam cum ofiteri ca Marius Fulga au accesat functiile cele mai inalte de conducere, fiind numit fara concurs in functia de director, destituit de Ministrul Justitiei Tudorel Toader si reimputernicit director de ministrul justitiei Catalin Predoiu care l-a destituit si el pentru evadarea celabra a detinutului din Penitenciarul Giurgiu, in locul lui fiind imputernicit directorul adjunct paza Alin Popescu, un alt pilos al sistemului care la vremea respectiva era direct raspunzator de siguranta penitenciarului si pentru faptul că acesta venea de la corpul de control al directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor nu a pătit nimic, din contra a fost promovat pe functia de director al Penitenciarului Giurgiu de unde fusese destituit Fulga Marius.


Fostul director al penitenciarului Fulga Marius nu a suportat destituirea, s-a refuguat in concediu medical iar, a incercat sa se pensioneze anticipat pe caz de boala dar comisia medicala l-a declarat apt de munca, asa ca s-a intors si a fost imputernicit director adjunct paza la Penitenciarul Giurgiu, functie care ar trebui sa ofere securitate unitatii.
Paractic directorul actual si-a platit pacatele pentru ca si el trebuia sa raspunda pentru evadare si l-a recompensat imputernicindu-l adjunct paza.
In sistemul penitenciar pilosii nu pierd nicioadara ci doar fac rocade pe functii pentru ca sa se minta opinia publica si sa dea senzatia ca s-au luat masuri.
Fostul director Fulga Marius destituit de ministrul justitiei Catalin Predoiu pentru evadare este azi directorul adjunct paza al Penitenciarului Giurgiu si singurul candidat la functia de director, pricedura aflata in derulare.
De la constituirea binomului Fulga- Popescu atat detinutii cat si angajatii au reclamat grave nereguli ale acestora si faptul ca incidentele ce trebuiau raportate ministrului justitiei erau ascunse (fapte de violenta crescuta)!

Azi, 09.03.2022, ministrul justitiei a dispus ca cei din corpul de control sa mearga la Giurgiu si sa elucideze reclamatiile si când au intrat intr-o camera de detinere au gasit un detinut mort, ce pare a fi ucis.
La aceasta ora procurori din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Giurgiu se afla in penitenciar.
E grav ca prezentam o astfel de tragedie dar vrem sa subliniem jocurile de imagine ce sunt facute pentru a pune in functii oameni cu probleme serioase care genereaza probleme tragice. Vom.reveni. (Cristina T.)

Articolul Crimă in Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu!? apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul