Criteriul National

Cristian Băcanu, PNL, despre numirea Laurei Vicol la comisia juridică: A fost un joc cinic, un protocol între USR şi PSD – Radio – TV

Cristian Băcanu, PNL, despre numirea Laurei Vicol la comisia juridică: A fost un joc cinic, un protocol între USR şi PSD – Radio – TV
ianuarie 03
23:24 2022

Deputatul PNL Cristian Băcanu a declarat, luni, la emisiunea Talk News de la Profit TV că anul acesta nu vor fi schimbări la nivelul conducerii partidului, el precizând că abia s-a încheiat anul trecut o luptă ”crâncenă” în urma căreia o tabără a fost câştigătoare şi cealaltă şi-a văzut de drum. Deputatul a comentat şi situaţia de la comisia juridică, unde a fost numită Laura Vicol, de la PSD, el precizând că a existat un ”protocol USR-PSD”, în urma căruia USR a primit preşedinţia a două comisii, potrivit News.ro.

Despre desfiinţarea SIIJ, deputatul consideră că ”nu putem să punem o cioară vopsită în loc” şi că este obligatorie această decizie, şi din perspectiva condiţionalităţilor legate de statul de drept, din PNRR.

”Cred că anul acesta nu o să vedem schimbări la vârful PNL, este o greşeală srategică să faci schimbări în fiecare an. Abia am încheiat un an în care a existat o luptă crâncenă, între o echipă care a fost câştigătoare şi o echipă care şi-a văzut de drum. Dacă faci asta anual, rişti să duci partidul într-un loc din care să îşi revină foarte greu”, a spus Băcanu.

Deputatul PNL a comentat şi numirea social-democratei Laura Vicol la şefia comisiei juridice. ”Avem nevoie de încredere că lucrurile sunt în regulă la comisia juridică”, a spus liberalul, precizând că PNl nu a avut de ales şi a luat act de această numire.

”A fost un joc cinic, a fost un protocol între USR şi PSD, s-a făcut un schimb între două comisii”, a spus Băcanu, precizând că în urma acesteri înţelgeri, cei de la USR au primit şefia comisiei de Transporturi, unde preşedinte a devenit Cătălin Drulă, şi şefia comisiei pentru mediul de afaceri, nou înfiinţată ( comisia pentru antreprenoriat şi turism, nr.) unde preşedinte a fost numit Claudiu Năsui, iar PSD a primit comisia juridică şi comisia de muncă.

”Noi nu am avut nimic de-a face, nu se votează în comisie, se ia act. Grupul care deţine preşedinţia comisiei votează un nou preşedinte pentru comisia juridică, iar comisia juridică ia act, cert este că nu s-a votat de către parlamentarii PNL”, a explicat Băcanu.

Deputatul PNL s-a referit la desfiinţarea SIIJ, care este o prioritate a noului guvern de alianţă PNL-PSD-UDMR. ”România trebuie să desfiinţeze SIIJ, într-un mod efectiv, nu putem să punem o cioară vopsită în loc”, a spus Băcanu.

”Nu avem de ales, pentru că riscăm să pierdem foarte mult, dacă nu facem ce ne-am asumat, vom ajunge la procedura de infringement. (..) Pe de altă parte, sunt nişte sume pe care România trebuie să le încaseze şi la un moment dat, avem acea condiţionare de statul de drept şi dacă nu ne facem temele, avem o mare problemă- mare pe statul de drept”, a spus el.

Băcanu a atras atenţia că, ”dacă nu rezolvăm SIIJ, nu putem ”visa la ridicarea MCV-ului”.

”Şi fără ridicarea MVC-ului, putem să uităm de Schengen, pentru că acolo avem o decizie politică, chiar dacă tehnic îndeplinim nişte criterii. Politic, nu o să scăpăm de Schengen şi o să stăm la fiecare Crăciun la cozi, la ieşirea din ţară”, a mai comentat Cristian Băcanu.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul