Criteriul National

CRIZA IMIGRANŢILOR! U.K. ar urma să accepte mai mulţi refugiaţi sirieni, potrivit unui plan pregătit de Guvern!

septembrie 04
09:45 2015

 

 Premierul britanic David Cameron ar urma să anunţe un plan menit să ajute mai mulţi refugiaţi sirieni, pe fondul presiunilor tot mai mari din ţară şi din străinătate şi acuzaţiilor că Marea Britanie nu se implică în criza imigranţilor din Europa, relatează AFP în pagina sa online.Cameron a declarat că a fost „mişcat profund” de imaginile cu Aylan Kurdi, băieţelul sirian în vârstă de trei ani care a fost găsit mort pe o plajă din Turcia, şi a adăugat că Marea Britanie îşi va îndeplini „îndatoririle morale”.

syrian-migrant-boy-turkey

Presa britanică a relatat că, în condiţiile în care populaţia susţine din ce în ce mai mult ideea de a accepta mai mulţi refugiaţi, Guvernul încearcă să găsească o soluţie.

Ziarele The Times şi The Telegraph au scris că în prezent este întocmit un plan care prevede acceptarea a mii de refugiaţi, dar care ar urma să fie aduşi direct din tabere ONU de la graniţa siriană.

„Detaliile finale privind numărul lor, finanţare şi locul (de găzduire) sunt discutate de urgenţă” la Guvern, a scris The Guardian, citând surse guvernamentale.

„Cameron este convins în continuare că, dacă ar accepta un număr mare de refugiaţi aflaţi deja în Europa, criza s-ar agrava şi ar încuraja haosul”, adaugă publicaţia.

Fără să facă comentarii precise, Cameron a declarat joi că Marea Britanie va revizui numărul refugiaţilor pe care îi acceptă, adăugând: „Nu există o soluţie care presupune pur şi simplu să accepţi oameni, trebuie să fie o soluţie cuprinzătoare”. „Chiar ne pasă”, a subliniat el.

Marea Britanie a acceptat în ultimul an 216 refugiaţi sirieni, conform unei scheme speciale a Guvernului, iar aproximativ 5.000 de sirieni au primit azil de la începutul conflictului în ţara lor, în 2011 – mult mai puţini decât în alte ţări, ca Franţa, Germania sau Suedia.

imigranti

Candidaţii la şefia Partidului Laburist i-au cerut la rândul lor lui Cameron să depună mai multe eforturi. Unul dintre ei, Yvette Cooper, a cerut ca Marea Britanie să accepte imediat 10.000 de refugiaţi sirieni, în timp ce Jeremy Corbyn, considerat favorit în cursa laburistă, a adăugat că nu există „o soluţie militară şi cu garduri electrice” la această criză.

Câţiva parlamentari conservatori din partidul lui Cameron i-au cerut de asemenea premierului să facă mai mult.

Critici au venit şi din Europa, comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, Nils Muiznieks, afirmând că este îngrijorat de poziţia lui Cameron.

„Este adevărat că pacea pe termen lung ar trebui adusă în Siria şi alte ţări afectate de război, dar Marea Britanie are o obligaţie legală şi morală să ofere adăpost celor care fug de război şi persecuţii”, a apreciat el. „Adevărul este că, în prezent, Marea Britanie face mult mai puţin decât alte ţări europene”.

images

Peter Sutherland, reprezentantul special al ONU pentru migraţie, a declarat pentru BBC că, în timp ce unele ţări poartă povara crizei imigranţilor, Marea Britanie este printre cele care ar putea face mai mult.

 

 

 

Surse foto www.independent.co.uk www.reflex.cz www.ziaruldeiasi.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro