Criteriul National

Cronica de film din seria Divergent-Allegiant!

Cronica de film din seria Divergent-Allegiant!
martie 13
20:55 2016

Seria Divergent: Allegiant, meet the future

coperta-7-620x330
Seria Divergent continuă cu al treilea film. Și nu oricum… Poate vă așteptați ca după 2 filme bune, acesta să fie nasol. Țin să vă dezamăgesc, dar e la fel de bun ca primele 2, dacă nu chiar mai bun. Fiecare film în parte a adus ceva nou. La fel s-a întâmplat și cu Allegiant.

În România avem şansa să-l vedem cu o săptămână înainte, deoarece la americani se lansează abia pe 18 martie.  Şi această continuare a fost regizată de Robert Schwentke. E realizat în acelaşi stil ca primul film din serie. Foarte mult stres la început. Te face să te întrebi ce se întâmplă cu adevărat.


Dacă nu mai ţineţi minte cum s-a terminat filmul Insurgent,vă reamintesc… Tris reuşeşte să deschidă cutia şi astfel află mesajul lăsat de Fondatori: „Am creat orașul vostru ca pe un experiment. Credem că e singura cale de redobândi umanitatea pe care noi am pierdut-o. Și am creat Fracțiunile pentru a asigura pacea. Însă noi credem că există printre voi cei care vor transcede aceste Fracțiuni. Aceștia sunt Divergenții. Ei sunt adevăratul scop al acestui experiment. Ei sunt vitali pentru supraviețuirea omenirii. A sosit timpul să ieșiți din izolare și să ni vă alăturați. Omenirea vă așteaptă cu speranță în spatele zidului”.

2-3

După răsturnarea regimului condus de Jeanine Matthews, adepta Fracțiunilor, un nou regim se instaurează condus de Evelyn Johndon-Eaton. Doar că acest regim nu e cu nimic mai bun decât anterirorul, aceasta închizând porțile astfel încât nimeni să nu aibe acces în afara zidului. Doar că Tris, Four, Christina, Peter, Caleb și Tori nu sunt de acord și au parte de o aventură în afara zidului. Ce vor găsi și care vor fi repercusiunile vă las să descoperiți urmărind acest film la cinema.

 

Am vizionat Allegiant la Cinema CityPlex Co, azi 13 martie la 21:30 și vă asigur că merită!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo